Nu am înțeles puterea comunităților de pe Facebook până când nu am creat una căreia să mă dedic, gândind conținut specific și proiecte care să fie de folos celor care aleg să se alăture. Am mai avut două tentative în trecut, dar au eșuat lamentabil devenind niște feed-uri anoste de link-uri și fotografii, care nu răspundeau nevoilor și dorințelor de moment ale grupului… Astăzi le-am clasat drept cost al învățării! 🙂
Comunitatea IdeiOrganizare a apărut la început de 2018 și crește natural de atunci. Membrii trec printr-un proces de selecție, iar cei care nu respectă regulamentul sunt excluși. De ce? Pentru că binele majorității primează! Dacă nu te poți raporta cu empatie la ceilalți, cum poți oare să dai un sfat care să fie cu adevărat util și să îl ajute pe altul?
Organizarea are capacitatea de a schimba vieți relativ rapid și adesea fără costuri. Trebuie doar să găsești metodele potrivite pentru tine!
Scopul acestei comunități este nu doar de a sprijini pentru o mai bună organizare a timpului, banilor sau a spațiilor. Este despre a înțelege că ceea ce pentru noi reprezintă surplus poate face bine mai departe mergând către cauze caritabile sau fiind reciclat corespunzător.
În mai, la Varșovia, comunitatea cu idei de organizare a fost recunoscută ca fiind una valoroasă și construită pe fundamente solide, în cadrul Facebook Women Community Leadership Meeting. Sună a clișeu să spun că nu mi-am imaginat că vom ajunge în acest punct atât de devreme? Poate!


Lideri feminini de comunitati din regiune
Cei care mă cunosc, știu că îmi place să studiez, să caut, să mă dezvolt și mai tot timpul am cel puțin un plan de care să mă țin. Sunt Fecioară, asta explică unele lucruri! 🙂 Sunt însă planuri ce se mai schimbă pe parcurs, așa cum a fost renunțarea la listarea internațională în sistem Konmari pentru că disgravidia m-a oprit din a mai participa la seminarul fizic, obligatoriu (certificarea obținută în februarie 2018 îmi rămâne for life :)). Altele capătă dimensiuni pe care nu le-am anticipat din punctul T0. Așa a fost și cu grupul! L-am creat să pot vorbi cu persoane interesate de soluții de organizare și am ajuns să primesc recunoașterea platformei ce ne găzduiește. Facebook, you rock! Veselă comunitate, you rock even more! 🙂
Super bonus: Am avut ocazia să o cunoaștem pe Nicola Mendelsohn, vicepreședinte Facebook pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa.


Nicola Mendelsohn, vicepreședinte Facebook pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa
O adevărată inspirație pentru mine cu privire la ce înseamnă să dezvolți o comunitate online este Atena Boca, liderul LaPrimulBebe (de altfel, singura comunitate din România care beneficiază în acest moment de finanțare din partea Facebook). Atena a avut o prezentare foarte interesantă la Varșovia.


Atena Boca, lider LaPrimulBebe
La întâlnirea regională au participat și liderii de comunități Andreea Ionescu, Părinții cer schimbare – grup civic, Bianca Mereuță, Ce le citim copiilor și Nicol Brunel, Infertilitate. Fertilizare in vitro. Sustinem Asociatia SOS Infertilitatea, dar și jurnalistul Forbes, Bianca Dorobanțu.


Bianca Dorobantu, Diana Mihaila, Bianca Mereuta, Andreea Ionescu, Atena Boca, Nicol Brunel (de la stanga la dreapta)
La final, las una dintre postările de pe grup ce conține mici testimoniale din partea membrilor și în care cuvinte precum inspirație, schimbare, bun simț, echilibru vorbesc despre ceea ce ne reprezintă pe noi, COMUNITATEA.
—
Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂
Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.