Grija fata de mediu, obiectiv prioritar al Hornbach in zona de gradina

by admin
0 comment

Începând din luna aprilie, Hornbach – unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit – vine în întâmpinarea specialiștilor care aspiră la o producție 100% sănătoasă, cu soluții avantajoase în materie de îngrijire și protecție a culturilor, dar și a insectelor, fluturilor și păsărilor din curte.  

grădinărit sustenabil

Sursă foto: Hornbach România

Având în vedere beneficiile pe care insectele le aduc mediului şi rolul lor important în polenizarea plantelor, retailerul propune un sistem inovativ compus din produse certificate, cum ar fi hrană pentru fluturi și adăposturi confecționate din lemn (exp.: căsuțe de odihnă pentru fluturi, hotel cu acoperiș pentru insecte, dar și cuiburi din mesteacăn).

Pentru a-și demonstra grija față de mediul înconjurător, toate produsele confecționate din lemn beneficiază de certificatul FSC (Forest Stewardship Council), ce atestă faptul că lemnul provine din surse regenerabile și este exploatat corespunzător.

Furnizori responsabili pentru culturi sustenabile

De la 1 aprilie 2016, furnizorii de plante pentru interior ai Hornbach au început să fie înregistrați în sistemul MPS Sustainable Quality, ceea ce înseamnă că fiecare client se va putea asigura dintr-o privire că produsele pe care le cumpără sunt sustenabile. Sistemul îmbunătățește imaginea sectorului internațional de grădinărit, făcând astfel vizibilă sustenabilitatea și calitatea produselor și pune bazele pentru o îmbunătățire permanentă a protecției plantelor.

”Această certificare suplimentară demonstrează, în primul rând, faptul că toate plantele se supun unor norme de calitate în ceea ce privește valorile substanțelor din compoziția produselor.” – Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România

Pe termen mediu, obiectivul companiei vizează extinderea acestui certificat la nivelul întregii game de plante prezente în toate cele șase magazine din țară.


De reținut:

Clienţii Hornbach beneficiază permanent şi de garanţia creşterii plantelor. În cazul reclamaţiilor îndreptăţite, banii sunt returnaţi sau produsele sunt înlocuite, pe o perioadă de 12 luni, pentru arbuşti, tufe, copaci sau trandafiri.


Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies