Ghirlanda DIY de Craciun cu bomboane

by admin
0 comment

Gata, săptămâna Crăciunului a venit, e timpul să ne apucăm de decorat! Chiar dacă bradul este deja făcut și casa e ornată, următoarea ghirlandă DIY poate fi agățată pe ușa de la intrare, la geam sau poate fi oferită cadou. Este în culorile specifice acestui moment din an – roșu, verde și alb – deci se potrivește de minune unui decor tradițional.

Ghirlanda DIY

Sursă foto: Diana Mihăilă

De ce am avut nevoie:

  • inel polistiren – 22 cm;
  • beteală roșie – 2 m;
  • panglică verde – aprox. 3 m, de 2,5 cm lățime;
  • panglică roșie – aprox. 60 cm, de 1 cm lățime;
  • brazi ornamentali din lemn alb;
  • fulgi decorativi roșii;
  • specialități Ferrero;
  • lipici / pistol cu silicon.

Cum am procedat:

Pasul 1. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să acopăr inelul de polistiren cu panglica verde și cu beteală. Am ales o proporție de 60%-40% în favoarea panglicii. Pentru fixare, am aplicat câte o picătură de silicon la capete, acolo unde începeam și terminam de răsucit.

Pasul 2. La îmbinarea dintre panglică și beteală am pus câte un fulg de nea decorativ, luați dintr-un set mai mare cu ornamente. La baza lor am lipit cât o specialitate Ferrero, un detaliu dulce și o pată de alb totodată. De altfel, aceasta a făcut tranziția către partea de jos a ghirlandei DIY, împodobită cu brazi din lemn.

Pasul 3. Pentru a agăța ornamentul handmade am prins o bucată de panglică roșie de circa 60 cm lungime, pe care scria ”Merry Christmas” (Crăciun fericit!).

Ghirlanda DIY

Sursă foto: Diana Mihăilă

Ghirlanda DIY

Sursă foto: Diana Mihăilă

Ghirlanda DIY

Sursă foto: Diana Mihăilă

Ghirlanda DIY

Sursă foto: Diana Mihăilă

Ghirlanda DIY

Sursă foto: Diana Mihăilă

Cât m-a costat acest proiect?

Să faci o astfel de ghirlandă DIY (DIY = Do-It-Yourself) nu este nici greu și nici scump. În linii mari mi-a luat cam 20 de minute și m-a costat vreo 22 de lei. Nu pot da un preț exact pentru că ornamentele și bomboanele Raffaello vin la set, dar presupunând că ar fi cam un leu fiecare, rezultă că împreună cu fulgii avem 4 lei. Ghirlanda a fost cam 5 lei, brazii 2,5 lei bucata, panglica vreo 7 lei, iar beteala 3 lei.

În secțiunea de ”Articole similare” găsești și alte modele pe care le-am făcut. Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

Spor la bricolat!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies