GHIDUL CUMPARATORULUI ISTET [EDITIA DE CRACIUN]

by admin
0 comment
Natural sau artificial, bradul nu trebuie să lipsească din niciun decor de Crăciun. Chiar dacă preferați pomii naturali, în ghiveci, pe care îi puteți planta în curte după sărbători și brazii artificiali au plusurile lor. În primul rând se vând la prețuri comparabile cu cei naturali.

Apoi sunt ușor de montat și de depozitat, putând fi folosiți mai mulți ani la rând. Un al treilea aspect la fel de important este că pomii sintetici au aspectul acela plin, pe care brazii naturali nu îl au de fiecare dată.

ghidul cumparatorului istet diy bazaar

Sursa foto: diybazaar.wordpress.com

Să presupunem că acesta este primul an din viața dumneavoastră când ornați un brad și aveți nevoie de tot setul de ornamente. DIY Bazaar vă învață cum să faceți cele mai bune alegeri, astfel încât mare parte din decorațiunile alese să poată fi folosite și în anii următori. Luați o hârtie și un pix și notați!

Globurile

Alegerea globurilor este o chestiune foarte serioasă! De ce? Pentru că ele sunt ornamentele vedetă ale bradului de Crăciun. La acest capitol două aspecte sunt esențiale: culoarea și materialul din care sunt fabricate. Pentru a le putea folosi de la un an la altul este indicat ca globurile să fie uni (într-o singură culoare). Dacă vă plac cele cu model, optați pentru teme specifice de iarnă (fulgi de nea, reni, Moș Crăciun ș.a.m.d.). Important este ca baza să nu fie multicoloră! Va fi mai greu să reintegrați în decor un set de globuri de acest fel de la un an la altul.

Culorile specifice Crăciunului sunt: roșul, alb și verde.

Desigur, dar pe piață oferta este cu mult mai variată de atât. Cum bradul și-a adjudecat din start verdele, înseamnă că ne mai rămân doar două nuanțe pentru ornamente: alb și roșu. Greșit! Pentru că putem oricând adăuga și câteva decorațiuni argintii, care să dea un plus de strălucire. La fel de bine, roșul merge și cu auriu. Alături de ele mai puteți pune și câteva elemente organice, precum decorațiunile handmade făcute din stuf ori panglica decorativă țesută din in. O altă schemă coloristică de succes este albastru, alb și argintiu.

Vorbeam de două aspecte importante pe care trebuie să le aveți în vedere când alegeți globurile. Ei bine, al doilea se referă la materialul din care sunt produse. Dacă doriți să reziste cât mai mult în timp, vă recomandăm globurile de plastic, din lemn sau din polistiren. Cele din sticlă, deși sunt extrem de frumoase, se pot sparge foarte ușor. Nu spunem să cumpărați exclusiv globuri făcute din plastic! Spunem doar că acestea sunt cele care rezistă cel mai bine în timp. Iar scopul nostru este să folosim decorațiunile de Crăciun mai mulți ani consecutiv.

ghidul cumparatorului istet diy bazaar

Sursa foto: diybazaar.wordpress.com

Beteala

Impresionantă prin volumul său, beteala nu ar trebui să lipsească din niciun brad de Crăciun. Dacă tot am declarat-o obligatorie, să stabilim și culoarea pe care trebuie să o aibă. Simbol al zăpezii, beteala trebuie să fie albă. În această culoare o veți combina ușor cu roșu, verde, albastru sau orice alt ton pe care îl preferați. Nuanțele metalice, precum argintiul sau auriul, sunt ceva mai restrictive.

Instalația de pom

O instalație cu 100 de becuri este suficientă pentru a da un plus de strălucire oricărui tip de brad – mic, mediu sau mare. Nu este o chestiune de cantitate aici, ci mai mult de finețe! Luminile bradului au întotdeauna ceva special, așa că sub nicio formă să nu renunțați la ele! Din punct de vedere cromatic, vă recomandăm o instalație cu becuri simple, din sticlă transparentă. În cazul în care vi se arde vreunul, vă va fi mai ușor să îl înlocuiți decât dacă este colorat.

ghidul cumparatorului istet diy bazaar

Sursa foto: diybazaar.wordpress.com

Ghirlanda decorativă

De Crăciun, mai mult ca niciodată, ghirlandele decorative sunt elemente de bază în amenajările tematice. Fie că le puneți pe ușa de la intrare sau pe poarta casei, ele ne introduc rapid în atmosfera de Crăciun. Deoarece acesta este un ghid ce își propune să vă învețe ce decorațiuni să cumpărați pentru a le reutiliza cu succes de la un an la altul, trebuie să vă spunem că la capitolul ghirlande soluția este să optați pentru una artificială. Îi lipsește mirosul de brad, dar câștigă puncte la capitolul aspect. Într-un articol viitor vă vom arăta ce ghirlande puteți face din lucruri la care poate nici nu v-ați fi gândit.

Dacă v-a plăcut articolul despre cum ne facem cumpărăturile de Crăciun, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies