GHID PRACTIC PENTRU EVITAREA ACCIDENTARII COPIILOR IN PROPRIUL CAMIN

by admin
0 comment
Siguranța copiilor în interiorul casei este la fel de importantă ca și în afara ei. În special pentru sugari și preșcolari, care au o rata crescută de accidentare. Mobila, scările, pereții sunt pericole care pândesc la tot pasul în propria locuință.

Pentru a ne asigura că riscul de lovire sau rănire este cât se poate de mic, trebuie să fiți foarte atenți la obiectele din casă, la forma și volumul lor, la modul în care ele sunt poziționate. Experții Baumax au alcătuit o listă cu lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere pentru siguranță copilului dumneavoastră. Noi am citit-o cu atenție, am preluat-o și am completat-o și cu alte aspecte utile pe care trebuie să le aibă în vedere orice părinte.

Înainte de toate, verificați dacă:

  • aparatele de joacă sunt în stare perfectă de funcționare și au însemne de certificare a calității;
  • există pericolul de cădere de la înălțime;
  • în grădină, gardul și poarta nu pot fi deschise ușor de copii pentru a ieși în stradă;
  • piscina este împrejmuită pentru a evita ca cei mici să cadă în ea;
  • uneltele de grădină, mașinile de tuns iarba, fertilizatorii, insecticidele, etc. sunt adăpostite în siguranță, într-un spațiu în care copii nu au acces;
  • prizele sunt executate corespunzător și sunt echipate cu siguranțe pentru a evita riscul de curentare;
  • soba și/sau șemineul au grilaj de protecție;
  • în gospodărie, toate lăzile, dulapurile ori sertarele ce conțin articole periculoase (scule cu lame sau margini tăioase, substanțe toxice, corozive sau de uz medicinal) sunt securizate la maxim, pentru a nu ajunge pe mâna copiilor.

Odată încheiată această inspecție amănunțită a locuinței, trebuie să luați măsuri!

  1. Echipați ușile și sertarele cu șine de oprire ce limitează unghiul de deschidere (sau orice alt sistem babyproof);
  2. Montați lacăte sau zăvoare la corpurile de mobilier sau încăperile în care nu doriți ca cei mici să aibă acces cu ușurință (în special la garaj, camera tehnică sau spațiul de depozitare al sculelor și uneltelor);
  3. Dacă locuiți la casă și aveți scară interioară, montați câte o portiță la parter și la etaj, astfel încât copiii mici să nu poată urca sau coborî nesupravegheați, eliminând astfel riscul de a cădea de la înălțime;
  4. Blocați ușa de la cuptor! Mai ales atunci când este încins!
  5. Pe colțurile și muchiile ascuțite montați apărători care reduc gradul de accidentare;
  6. Dacă nu aveți un frigider cu sistem de vidare, montați dispozitive de blocare a ușilor. În felul acesta copii nu se vor lovi când vor trage de ușa de la frigider și nici nu va cădea pe ei o oală cu mâncare sau alte alimente și conserve păstrate la rece.
  7. Blocați și capacul de la toaletă. Copii sunt tentați să arunce tot felul de obiecte în vasul WC-ului și chiar să bage mâna după ele.
  8. Cărțile, vazele și orice obiect decorativ trebuie mutate pe rafturile superioare ale mobilei. Lăsate la nivelul copiilor sunt foarte tentante și nu doar că le veți găsi constant împrăștiate, dar ele, prin forma și greutatea lor, îi pot răni foarte ușor pe cei mici.
  9. Apropo de mobilă, încercați să fixați în perete corpurile care ar putea fi trase de la locul lor sau, mai grav, care se pot prăbuși ușor.

Pentru o mai bună înțelegere a riscurilor la care sunt supuși copiii în propriul cămin, am găsit o hartă explicativă. Fiecare bulină roșie marchează un pericol.

harta de pericole la care copii sunt expusi in propria casa

Sursă foto: amazon.com

Dacă v-a plăcut articolul despre siguranța copiilor în gospodărie, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies