Ghid de suupravietuire pentru gradina in timpul caniculei

by admin
0 comment

Grădina este oaza noastră de liniște, locul în care ne relaxăm și în care petrecem multe momente frumoase alături de familie și de prieteni, mai ales în zilele cu vreme bună. Vara însă, temperaturile extreme ne creează probleme, nu doar nouă, ci și arborilor și plantelor din curte.

summer-gardening

Pentru a ne proteja oaza de relaxare am cerut câteva sfaturi împotriva caniculei experților travandi.ro, specializați în comercializarea de aparatură, dispozitive, unelte și utilaje pentru casă și grădină.

Ghid de supraviețuire pentru grădină:

Sfatul nr. 1:

Pentru că o grădina perfectă are nevoie de muncă susținută, primul pas pe care trebuie să-l facem este să pregătim terenul cu ajutorul unei motosape sau a unui motocultor. Putem opta pentru un model electric sau pe benzina, în funcție de dimensiunea spațiului pe care îl avem de amenajat. Acest pas este important pentru că asigură un sol fertil, atât de necesar plantelor pe timpul verii.

Sfatul nr. 2:

Odată ce am pus gazonul și am plantat florile, începe procesul de îngrijire (care este unul continuu). Una dintre unelte cele mai folosite pentru a avea un gazon impecabil este mașina de tuns iarba. În funcție de mărimea grădinii, putem alege din multitudinea de modele – gândite să ne ușureze munca și să ne ajute să avem propriul gazon englezesc – de la cele cu autopropulsie, de la Honda, cu motor termic, care se adresează peisajiștilor sau grădinilor mari, până la cele cu motor electric, dedicate suprafețelor mici.

Sfatul nr. 3:

Pentru zonele cu iarbă înaltă sau greu accesibile avem nevoie de o motocoasă. Aceasta oferă libertate de mișcare prin sistemul de prindere cu ham și prin dimensiunile reduse.

Lawn-Landscape

Sfatul nr. 4:

Tunderea frecventă a gazonului și asigurarea unui grad corect de irigare reprezintă calea spre acel verde intens, proaspăt și odihnitor de care avem nevoie după o zi petrecută la birou, în fața calculatorului. Pompa de suprafață sau modelele submersibile sunt soluții ideale pentru o  irigare eficientă și facilă, pentru că multe dintre ele oferă un debit bun și un consum de energie redus.

Sfatul nr. 5:

În completarea pompei, trebuie alcătuit și un sistem de irigare format din furtun și diferite capete pentru distribuirea apei.

Sfatul nr. 6:

Nu uita nici de ustensilele mici, precum grebla, foarfece sau sapa. Acestea, împreună cu echipamentul de protecție, ne vor ajuta să păstrăm grădina mereu verde și sănătoasă.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies