Ghid de amenajare a bucatariei in 4 pasi simpli

by admin
0 comment

Se spune că bucătăria este inima casei, pentru că acolo petrecem cel mai mult timp alături de familie, acolo gătim și povestim și ne strângem în fiecare dimineață și seară. Așa că este firesc ca atunci când ne propunem o amenajare sau o reamenajare a acestui spațiu atât de important pentru fiecare dintre noi, să o facem cu considerație față de nevoile fiecărui locatar, mare sau mic. 🙂

Pentru idei și soluții concrete am apelat la sfaturile specialiștilor Brico Depôt. Ca lucrurile să fie cât mai ușor de urmat, am alcătuit un mic ghid care îmi doresc să îți fie de folos.

Pașii amenajării bucătăriei

Pasul 1: Planificarea

Înainte de toate, gândește-te foarte bine cum vrei să arate bucătăria ta, ce suprafață trebuie să ocupe corpurile de mobilier și câte spații de depozitare vrei să creezi. Nu pierde din vedere chiuveta, instalațiile și electrocasnicele specifice bucătăriei (plita, hota, cuptorul etc.) și spațiul pe care îl ocupă și acestea în economia întregului proiect.

Pasul 2: Proiectarea și bugetarea

Cu ajutorul unor specialiști, proiectează bucătăria în parametri de la pasul 1. Dorințele tale și recomandările lor vor face ca nevoile și așteptările să se îmbine cât mai bine cu putință. Tot ei sunt cei care îți pot ajusta bugetul în funcție de disponibilitățile tale financiare.

Pasul 3: Stabilirea necesarului și alegerea finisajelor

Cu planul realizat pe hârtie este mult mai ușor de calculat un necesar: câte corpuri fixe ori suspendate, câte fronturi de uși, balamale și mânere și tot așa.

Alege finisajele în funcție de stilul de amenajare care ți se potrivește: rustic, din lemn sau PAL cu finisaj antichizat, modern, cu fronturi lucioase, minimalist, cu linii drepte și fără ornamentări ori funcțional, din corpuri modulare pe care le poți așeza și combina fix cum îți dorești.

Iată un exemplu de bucătărie cu aspect rustic.

Și unul de bucătărie modulară.

Ambele modele sunt disponibile la Brico Depôt, în diferite culori.

Pasul 4: Accesorizarea

Odată pusă pe poziții, bucătăria poate fi accesorizată mult mai ușor. E drept că poți alege încă din faza de planificare diferite soluții de compartimentare și depozitare, dar acum îți va fi mult mai ușor să vezi dacă ai omis ceva. Poate câteva separatoare pentru sertare sau dispozitive ce îți dau acces rapid la sticle, borcane și conserve ori un raft în plus într-un corp pe care ți-l imaginasei diferit.

Important:

Brico Depot se implică activ în protejarea pădurilor, selectând prioritar lemn provenit din păduri administrate durabil, ce poartă însemnele organismelor internaționale de certificare (FSC, PEFC). Retailerul se asigură astfel că întregul circuit parcurs de lemn din pădure până în magazinele proprii este sustenabil și prietenos cu mediul înconjurător.

Catalogul Brico Depôt

Știai că Brico Depôt a lansat cea de-a treia ediție a celui mai amplu catalog de pe piața de bricolaj din România? El este dedicat profesioniștilor și amatorilor DIY (DIY = do it yourself) și reunește întreaga gamă de produse aflată pe rafturile magazinelor. Adică 15.000 de articole din 13 categorii, expuse în 376 de pagini. Aceasta este o premieră națională!

Noul catalog este valabil în perioada 14 aprilie – 23 mai 2018 și poate fi consultat gratuit atât în magazine, cât și în format electronic, pe bricodepot.ro/catalog/, dar și prin aplicația Brico Depôt, disponibilă pe AppStore şi Google Play.

Secțiunea de bucătării o găsești AICI, alături de sfaturi de amenajare și informații despre produse, montarea și utilizarea lor. Fii atent(ă) la etichetele Brico Sfat și Alege Bine.

Câștigă!

Pe toată perioada de valabilitate a catalogului, fiecare bon de cumpărături în valoare de minimum 150 de lei îți poate aduce lozuri, câștiguri în produse și vouchere de cumpărături de 30, 60 sau 100 de lei, la concursurile organizate în toate magazinele din țară. Toate lozurile intră în tombola pentru marile premii: 6 vouchere a câte 500 de lei oferite săptămânal, în fiecare magazin, dar și câte un voucher de 3.000 de lei, la finalul campaniei. Tot ce trebuie să faci este să introduci numărul descoperit sub zona răzuibilă pe pagina bricodepot.ro/campania-catalogul-2018.

Mult succes și spor în amenajarea bucătăriei visurilor tale!

#Catalog2018

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies