Generatorul de curent. De ce sa cumperi unul

by admin
0 comment

Generatorul de curent implică o investiție notabilă. E mai bine să vă spunem de la început! Dar odată achiziționat el rezolvă multe din problemele legate a autonomia căminului dumneavoastră, mai ales în condiții de vreme neprielnică ori atunci când locuiți într-o zonă izolată, în care depanarea rețelelor publice necesită destul de mult timp.

generator pe curent

Sursă foto: Pinterest

Cam cât costă un generator?

În medie, prețurile generatoarelor de curent pornesc de pe la 1.000 – 1.200 lei și pot ajung chiar și 80.000 lei. Dacă nu și mai mult! Dar nu vă speriați! Pentru o locuință unifamilială vă descurcați foarte bine cu un model din plafonul inferior de preț. Variantele superioare sunt proiectate pentru a susține blocuri, clădiri de birouri și spații comerciale.

Tipuri de generatoare:

Există două mari tipuri de generatoare de curent:

 


Interesant de știut:

Motoare în 4 timpi dotate cu supape în capul pistonului au un consum cu până la 30% mai mic față de motoarele asemănătoare cu supape laterale. De asemenea, generatoarele cu carcasă complet închisă au un nivel de zgomot mai scăzut decât restul modelelor.


Ce putem alimenta cu ajutorul unui generator mic sau mediu?

Referindu-ne strict la modelele proiectate pentru a susține activitățile din gospodărie, am realizat o listă generică a unor aparate uzuale a căror funcționare poate fi susținută de un generator.

  • electronice cu surse în comutație: TV / plasmă / LCD / LED, laptop, PC, DVD Playere / Recorder, sistem home cinema etc.;
  • aparate electrice rezistive – exp.: termoplonjor, bec cu incandescență sau halogen:
  • aparate cu starter electronic: becuri economice, lămpi neon etc.;
  • scule electrice de mână.

Ce NU poate alimenta un generator mic sau mediu?

  • motoare electrice în scurt circuit – exp.: pompe de grădină sau de circulație etc.;
  • transformatoare sau aparate cu transformator – exp.: aparate modele mai vechi de 10 ani.

Important:

Când alimentați diverși consumatori din casă, verificați compatibilitatea cu generatorul. Evitați astfel deteriorarea lor.


Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies