Galerie foto: Lidl Romania are una din cele mai sustenabile cladiri de birouri din tara

by admin
0 comment

În ultimii ani, stilul de viață al meu și al familiei mele a evoluat într-o direcție ce ar trebui să fie firească pentru o societate care progresează. Includerea unui număr tot mai mare de soluții sustabile în activitățile noastre de zi cu zi ne-au ajutat să trăim mai bine și, pe termen lung, vor contribui la insuflarea în mintea și în sufletul copilului nostru a unui respect și mai mare față de mediu și față de ceea ce ne înconjoară.

Dacă te pasionează subiectul, citește acest articol despre viață sustenabilă.

Lidl schimba modul de a construi

Lidl România tocmai a definitivat construcția și amenajarea noului său sediu central, pe care am avut prilejul să îl vizitez. Este un proiect inovator și complex, eficientizat pentru a avea un impact redus asupra mediului. Pentru realizarea clădirii s-au folosit tehnologii moderne, iar spațiile au fost gândite pentru a le oferi angajaților condiții cât mai bune de lucru (de la dotări și facilități la standarde europene, până la cantină proprie, cafenea și sală de sport).

Câteva detalii tehnice și arhitecturale

Clădirea  are o suprafață de peste 12.500 mp2 și se află în vecinătatea celui mai verde magazin din portofoliul Lidl. Sediul central Lidl România este format din două corpuri separate, dar interconectate: primul are patru etaje și cuprinde zonele cu facilități pentru angajați, iar al doilea are șase etaje și este compus din două corpuri simetrice, cu spații de birouri.

„Sustenabilitatea a fost un criteriu pe care l-am luat în calcul în toate demersurile companiei în cei aproape șapte ani de prezență Lidl pe piața locală. Nici noul nostru sediu central, pe care îl inaugurăm astăzi, nu face excepție de la acest standard. Acesta este un proiect conceput pentru a fi cât mai eco-friendly, în linie cu standardele de referință în materie de eficiență, și dispune, în același timp, de facilități excelente pentru angajații noștri”, a declarat Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Soluții și tehnologii pentru un viitor mai bun

Realizată în parteneriat cu Skanska, clădirea a fost proiectată pentru a îndeplini cerințele sistemului de evaluare britanic BREEAM, cel mai înalt standard de sustenabilitate și eficiență existent în industrie, fiind utilizate materiale de construcție certificate, reciclate și reciclabile.

Clădirea folosește exclusiv materiale de construcție sustenabile: lemn certificat FSC (singurul sistem global de certificare a managementului forestier), beton certificat BES6001, precum și alte materiale  certificate ISO 14001, o garanție a provenienței controlate. Mai mult, 50% din termoizolații sunt realizate din materiale reciclate.

Gradul mare de eficiență energetică este posibil datorită unor soluții inovatoare, durabile. Fațada inteligentă încorporează un sistem automatizat de umbrire, ce permite reglajul  obloanelor în funcție de intensitatea și poziția soarelui. El este prevăzut cu geam tripan, contribuind la minimizarea transferului termic.

Indiferent de sezon, încălzirea și răcirea întregii clădiri sunt asigurate exclusiv printr-un sistem de 78 de sonde geotermale și pompe de căldură, completat de 6 centrale de tratare a aerului, pentru o atmosferă optimă în interior. Totodată, sediul folosește iluminare LED, cu senzori, ce eficientizează consumul de energie electrică.

Pe post de concluzie, îți spun că este una dintre cele mai frumoase clădiri în care am fost vreodată (și am văzut destule și ca jurnalist de real estate și ca blogger). Spațiile au un flux firesc, iar zonele de birouri sunt aerisite, înglobând tot soiul de soluții ergonomice. În cazul în care ar fi să mai lucrez vreodată într-o clădire de office, mi-ar plăcea să arate în felul acesta.

Dacă ți se pare interesant modul în care a fost realizat sediul central al Lidl România, distribuie articolul și cu prietenii tăi, în orice formă dorești. Alte articole despre sustenabilitate găsești AICI.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies