Fixarea obiectelor sanitare. Sfaturi practice

by admin
0 comment

Te-ai întrebat vreodată cum poți monta singur(ă) obiectele sanitare din propria casă? Dacă ai și avut intenția atunci sfaturile experților Arabesque ar putea să îți fie utile.

Iată ce spun aceștia:

Obiectele sanitare – chiuveta, WC-ul, bideu – sunt prinse și incluse în sistemele de gips-carton cu ajutorul montanților speciali (furnizați de către producător). În cazul obiectele grele, precum vasul de toaletă sau bideul în consolă, se folosesc structuri metalice tip cadru sprijinite de pardoseală. Acestea au rolul de a prelua sarcina corpurilor sanitare fără a solicita suplimentar peretele de gips-carton.

În băi și bucătării este recomandată montarea de ziduri despărțitoare din rigips deoarece sunt ușor de demontat și pus la loc în cazul unei avarii a rețelei de țevi. Pereții despărțitori din gips-carton sunt potriviți pentru înglobarea instalațiilor sanitare, permițând fixarea cu colțarele și coliere pe montanții portanți.

Pentru verificarea constantă a rețelelor sanitare este indicat să înglobăm clapete de revizie (cunoscute și ca guri de vizitare), ce facilitează accesul către sistemul de instalații.

Uite o schemă cu zonele în care este recomandat să montezi gips-carton în baie în cazul în care apar defecțiuni la rețea și trebuie intervenit. Aceste zone sunt marcate cu culoarea gri.

diy fixarea obiectelor sanitare

Sursă foto: Arabesque

Dacă informațiile ți-au fost utile, distribuie articolul în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies