Fii hygge de 1 si 8 Martie. Celebreaza altfel!

by admin
0 comment

De Mărțișor și de 8 Martie creează pentru jumătatea ta o atmosferă hygge. Dacă în luna iubirii, februarie, a fost o goană nebună după rezervări la restaurantele preferate, acum ai prilejul de a muta scenariul recunoștinței și al răsfățului ACASĂ, în liniștea și confortul propriului cămin.

Ce este hygge?

Hygge (se citește huga) este rețeta daneză a fericirii, așa cum o numește Meik Wiking, directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga. Un cuvânt ce nu poate fi tradus ușor, pentru că include multe lucruri.

”Pentru hygge există tot felul de definiții, de la ”arta de a crea intimitate”, ”confort sufletesc” și ”lipsa supărărilor”, la ”bucuria dată de lucrurile ce induc o stare de bine”, ”starea de confort în prezența semenilor” și, varianta mea preferată, ”ciocolată fierbinte la lumina lumânărilor.” – Mica Enciclopedie Hygge – Rețeta daneză a fericirii, Meik Wiking

Știai că danezii consumă de două ori mai multe dulciuri față de media europeană, 8,2 kg/an față de 4,1 kg? Iar treaba asta pare să contribuie masiv la gradul lor de fericire. (Sursa: Sugar Confectionary Europe Raport)

După ce am citit cartea de care vă pomeneam mai sus și am făcut un curs certificat de hygge, am înțeles că viața împlinită reprezintă pentru mulți:

  • Timp alături de cei dragi și oportunitatea de a crea amintiri;
  • Posibilitatea de a găti împreună cu familia și cu prietenii;
  • O ambianță relaxantă, cu un șemineu ce arde mocnit, lumină caldă și difuză, perne și pături moi sub care să te cuibărești la o cană cu o băutură caldă;
  • Haine călduroase și confortabile;
  • Timp pentru tine și hobby-urile tale, pentru lectură într-un colț liniștit, cu o cutie de praline din ciocolată alături.

Hai să îți mai dau o informație interesantă. Studiile au arătat că ciocolata chiar ne face mai fericiți, asta pentru că endorfinele se leagă la receptorii din creier, dând un sentiment de euforie precum cel pe care îl provoacă alergarea susținută.

E clar că dulciurile sunt un declanșator de bucurie de vreme ce niciun moment festiv nu este deplin fără un tort, bomboane, biscuiți sau brioșe (și aș putea continua, mai ales că pe masă, lângă laptop, am câteva praline delicioase ce vor fi recompensa mea când voi termina de scris acest articol). Uite-le într-o variantă artistică. 🙂

Fii hygge de 1 și 8 Martie

Pentru mulți bărbați, aceste zile aduc mai multe bătăi de cap decât bucurie. Și nu ar trebui să fie așa! Chiar nu vreau să știu că soțul meu se stresează încercând să îmi facă o surpriză. Vreau să celebrăm primăvara împreună! De asta ți-am și povestit de hygge (despre care citești și vezi și mai multe AICI).

Ne-am obișnuit ca de Ziua Mamei sau a Femeii, numiți-o cum vă place, prietenii, partenerii, soții să facă lucruri pentru noi. Și ne place! Dar haideți să ridicăm un pic din presiunea de pe umerii lor și să simplificăm povestea. Hai să fie ceva ce oricare dintre noi poate face pentru jumătatea sa, indiferent că suntem femei sau bărbați.

Iată cum cred eu că ai putea crea o atmosferă hygge la început de primăvară:

  • Gătește-i persoanei iubite felul de mâncare preferat și acompaniază-l cu o sticlă cu vin bun (vinul se asortează cu culoarea cărnii);
  • Lasă muzica să cânte în surdină.
  • Aranjează masa, simplu, dar cu atenție la detalii: aprinde o lumânare decorativă, așează într-un pahar o floare și ține aproape o cutie cu praline din ciocolată. Îți fac și o sugestie! Poți încerca pralinele Heidi Signature, Desserts și Fruits&Nuts, ambele sortimente din ciocolată fină, premium, realizate manual în Atelier du Chocolat. Privește-le!

Heidi a creat special pentru 1 și 8 Martie, Signature varianta mini, în format baghetă, ușor de dăruit celor cărora vrem să le urmăm ”O primăvară frumoasă!”.

Așa văd eu scenariul perfect al unei seri în doi: simplu și relaxant. Cum este sentimentul pe care mi-l oferă o cutie cu praline. Fie ea și mini! 🙂

În cinstea relației îndelungate dintre ciocolată și fericire am făcut și un scurt video. Recunosc că pisica ce-mi toarce pe genunchi amplifică toată această stare hygge.

La noi în casă e hygge mai mereu. Am înțeles că cel mai bine ne este împreună, construind amintiri. Asta vom face și primăvara aceasta! Sper că și tu! La mulți ani!

#cadourineplictisitoare #femeisurprinzatoare #heidisignature #heidichocolate #neplictisitor #thegoodmoodbox

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies