DRUMUL DE LA CONCEPT LA BIJUTERIE

by admin
0 comment

Fiecare bijuterie are farmecul ei, energia ei, pentru că poartă în componentele sale încriptată pasiunea bijutierului. De la idee până la vitrină este un drum lung, cu multe prototipuri și încercări de desăvârșire a viziunii autorului.

Iată care sunt principalii pași pe care o bijuterie ”îi parcurge” de la schiță la colecție.

Brațara ”Gândurile femeii” - Claudia Florentina

Brațara ”Gândurile femeii” – Claudia Florentina

Ideea

Totul începe de la o idee, de la cum ar trebui să arate bijuteria, ce elemente ar trebui să o definească, din ce metale și pietre este realizată.

Conceptul

Bijuteriile fac parte din colecții mai ample, fie că vorbim despre cercei, inele sau pandantive. Așa încât ele trebuie să aibă un numitor comun și să spună împreună o poveste.

Cercei ”Femeia în rochie de seară” - Claudia Florentina

Cercei ”Femeia în rochie de seară” – Claudia Florentina

Designul

Autorul bijuteriei începe să transforme ideile în design și încearcă mai multe reprezentări grafice până când ajunge la conceptul dorit. Astăzi, bijutierii au la dispoziție programe computerizate ce le permit crearea și vizualizarea cât mai în detaliu a modelului.

Prototipul

Odată stabilite elementele de design, materialele ce vor fi folosite, dimensiunile și greutatea, autorul colecției caută atelierul care să îi producă prototipul perfect. Până la alegerea celui care va face întreaga colecție poate fi un drum lung. Iar când bijuteria este formată din mai multe elemente constitutive, pe care trebuie să le faci în ateliere diferite, lucrurile devin și mai complexe.

Producția

Când s-a obținut prototipul perfect, autorul își poate începe producția efectivă a colecției. Finalizarea ei durează și câteva luni, în funcție de complexitate.

Colier ”Femeia în rochie de seară” - Claudia Florentina

Colier ”Femeia în rochie de seară” – Claudia Florentina

Vânzarea

Astăzi variantele de vânzare a bijuteriilor sunt variate. Autorul poate avea propriile boutique-uri sau poate intra în galerii și magazine multi-brand ori poate opta pentru varianta vânzării online, pe site-ul propriu sau pe site-uri de profil.

”Drumul de la idee la produsul finit pentru o bijuterie este un parcurs complex ce necesită multă atenție și rigurozitate. De pildă, pentru o bijuterie marca Claudia Florentina, discutăm de o perioada de 6 luni sau un an pentru realizarea sa. Eu am ideea, care poate apărea spontan, de la un cuvânt, discuție sau persoană, fac o ciorna și încep să o dezvolt, realizez 3D-ul, apoi îl prezint către atelierele de producție din Europa și începe o discuție de producție. Unele ateliere nu pot executa datorită dificultăților tehnice, altele cer readaptări. În momentul în care dăm acordul pentru planurile finale se realizează prototipul și dacă acesta este conform așteptărilor se începe producția de serie. ” – Claudia Florentina, designer de bijuterii

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies