Care sunt cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac atunci când decorează un spațiu mic? Mai mulți designeri au vorbit pentru publicația House Beautiful despre acestea, dar și despre felul în care puteți pune în valoare o asemenea încăpere.
Pentru că ne-au plăcut, am zis că o preluare a luat ar fi extrem de utilă. Și așa am și făcut! Iată mai jos Do & Don’t în spații mici. Sau ce să faci și ce să nu faci în spații mici 🙂
Folosiți imprimeuri mari
Do: “Puneți materiale textile sau tapet cu imprimeuri mari pe pereți și chiar pe tavan”, susține designerul Victoria Neale. “Este mult mai ușor și mai ieftin să obținem un efect dramatic într-un spațiu mic.”
Don’t: “Optați pentru lucruri sigure”, mai spune designerul. “S-ar putea să vă plictisiți de un imprimeu îndrăzneț în camera de zi, însă el poate transforma o încăpere mai mică și mai puțin utilizată, într-o zonă interesantă, în care să îți dorești să petreci mai mult timp.”
Do: “Vopsiți camera în gri-petrol sau în tonuri de negru-trufă, precum cel folosit de Ralph Lauren, una dintre culorile mele preferate”, declară designer Paul Mathieu. “Asta chiar va face ca spațiul să se deschidă”.
Don’t: “Nu vopsiți pereții în alb”, mai spune Mathieu.
Păstrați proporțiile în minte
Don’t: Nu optați pentru o canapea supradimensionată. “În spațiile mici încerc să evit piesele de mobilier mai mari de 36 inch (91,44 cm)”, susține Klein. “E recomandat să nu sufocați camera cu obiecte uriașe, care ar fi putut încăpea cu ușurință pe Titanic”.
Do: “Doar câteva piese de mobilier masiv, cu iluminare și accesorii adecvate, pot crea senzația unui spațiu mai mare și de ce nu, mai luxos,” afirmă Mona Hajj.
Don’t: “Oamenii sunt de părere că e mai bine să folosească mobilă mică pentru a da impresia de mai mult spațiu, dar nu este deloc așa”, conchide designerul.
Gândiți-vă la pereți și la podele ca la un tot
Don’t: Nu pierdeți din vedere modul în care pereții și podelele se completează în cadrul amenajării. Cea mai mare greșeală pe care ați putea-o face? “Să nu acordați suficientă atenție tonurilor folosite”, concluzionează McGee.
Atrageți atenția prin înălțime
Don’t: “Nu sufocați spațiul cu prea multe lucruri,” mai spune Kirar.
Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii, în orice formă doriți!