DIY BAZAAR, BLOGGER OFICIAL LA NOAPTEA ALBA A CREATORILOR SI DESIGNERILOR DE PRODUS

by admin
0 comment
UPDATE: Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de Produs, Ediția a IV-a, în imagini:


Pe 24 octombrie 2015, la Institutul Cultural Român, a avut loc, între orele 19:00 și 02:00, cea de-a patra ediție a proiectului Noaptea Albă a Creatorilor și Designerilor de Produs. DIY Bazaar a fost blogger oficial al acestui proiect.

În acest an au fost incluse și proiecte colaterale – expoziţii pop-up, ateliere și studiouri de artişti – care să aibă loc în toate oraşele din România, astfel încât comunitatea locală a industriei creative să beneficieze de vizibilitate crescută la nivel național. Ediţia din 2015 a Nopţii albe a creatorilor şi designerilor de produs este finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi s-a desfăşurat în trei oraşe din România: Cluj-Napoca (pe 17 octombrie, la Centrul de cultură urbană – Casino), Bucureşti (pe 24 octombrie, la Institutul Cultural Român) și Timişoara (pe 31 octombrie, la Ambasada). Proiectul se încheie cu lansarea catalogului trilingv al expoziției.

La București, seara dedicată designerilor locali şi creatorilor de produs, cu accent pe obiecte originale, de autor, s-a desfășurat într-o expoziţie curatoriată de Mihaela Ion şi Teodora Vlădescu. Aici, creatorii şi publicul au fost provocați să participe la un eveniment de tip pop-up (o expoziţie de produse de autor cu un plus de networking). DJ Never Over va mixa pe ritmuri pop electronice.

blogger oficial

În ultimii patru ani, Noaptea Albă a Creatorilor şi Designerilor de Produs a devenit o platformă activă de networking şi inspiraţie, dedicată persoanelor creative din țara noastră, fapt confirmat și de includerea proiectului printre cele finaliste la Gala Societăţii Civile, secţiunile Artă şi cultură şi Impact. Mai mult, voluntarii săi au fost printre finaliştii Galei Naţionale a Voluntarilor, secţiunea Artă şi cultură.

Noaptea Albă a Creatorilor şi Designerilor de Produs este organizată de Asociaţia Atelierul de Creaţie, un ONG ce susţine de mai bine de cinci ani abordările alternative de prezentare în spaţii noi de consum de cultură. Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valori contemporane ale culturii românești.

Hashtag-ul recomandat pentru acest proiect este #blanchenuit.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies