Din provocarile sarcinii: Vergeturile. Cum prevenim aparitia lor

by admin
0 comment

O sarcină implică multe schimbări și provocări. Dacă ai trecut prin experiență, știi deja transformările la care a fost supus trupul tău în decurs de nouă luni și cum te-au făcut să te simți. La fel, știi acum cam ce poți face pentru tine și pentru bebeluș pentru a ușura procesul atunci când se va repeta.

emulsie antivergeturi

Sursă foto: chirosd.com

Acest proces de transformare începe din ziua în care ni s-a confirmat sarcina. Din clipa aceea este clar că nimic nu va mai fi la fel. Și oricât de mult ne-am dorit să vină momentul, e nevoie de ceva timp pentru a ne acomoda cu ideea. O nouă viață crește în interiorul nostru (și asta ne stârnește tot felul de curiozități, gânduri, temeri…), iar exteriorul se transformă într-un mod în care cu siguranță nu ne-am așteptat: apar kilogramele în plus (pe care constați că nu le poți controla nicicum), picioarele se umflă, verigheta te strânge pe deget, iar burta ți se mărește cu fiecare zi. Și apoi sunt durerile! Ah, durerile! Multe, din cauze diverse și tot mai deranjante pe măsură ce te apropii de termen. Dar cu cât reușim să ținem mai bine sub control aceste dureri și transformări, cu atât sarcina în sine ni se pare mai ușoară.

Vergeturile, aceste urme ce nu se mai șterg de pe pielea noastră

Un fapt aparent minor și neimportant din lunga listă pe care și-o face fiecare când se gândește la această etapă a vieții sunt vergeturile, acele crăpături provocate de întinderea excesivă a pielii, care apar din cauza ruperii fibrelor de colagen şi elastină. Dacă ne gândim că noi nu vom păți așa ceva (pentru că suntem tinere, sportive, avem pielea elastică sau mai știu eu ce alte argumente ne găsim) și ignorăm acest aspect, s-ar putea să ne trezim pe corp cu niște dungi alb-albăstrui (cel mai adesea), care odată apărute, nu mai dispar niciodată. Maxim se estompează sau se ”repară” prin proceduri medicale.

Cremele antivergeturi sunt create special pentru a preveni ruperea pielii pe măsură ce trupul nostru își modifică în plus dimensiunile.

Cum, unde și de câte ori ne dăm cu cremă antivergeturi?

E bine să începem să folosim astfel de produse încă din primele luni de sarcină (ar fi foarte bine chiar înainte ca abdomenul nostru să înceapă să se mărească, pentru a „pregăti” pielea). Crema trebuie aplicată pe principalele zone cu risc – burtă, sâni, coapse și fese – până la naștere și încă 2-3 luni după (interval în care corpul începe să revină la forma inițială).

Emulsia antivergeturi se aplică în mod ideal de 2 ori pe zi, prin masaj lejer, până la absorbția totală. Ea trebuie păstrată la temperaturi cuprinse între 5 și 25 grade C.

Când, cum și de ce apar vergeturile?

Apariția vergeturilor depinde în mare măsură de stilul de viață al fiecărei femei / mame, de hidratarea internă și externă a pielii, de frecvența și de măsura fluctuațiilor în greutate. Predispoziția genetică este și ea un factor determinant.

O recomandare: Emulsia Antivergeturi Me&Mom, de la Cosmetic Plant – produs testat dermatologic

Hidratantă, emolientă și nutritivă, Emulsia Antivergeturi Me&Mom de la Cosmetic Plant – pe bază de gălbenele, mușețel și pătlagină și cu 0% parabeni – previne apariția acestor rupturi ale pielii, stimulând în timpul aplicării circulația sângelui. Vitaminele A și E, dar și pantenolul existente și ele în compoziția emulsiei hrănesc tegumentul, iar elastina și colagenul sporesc elasticitatea epidermei și reduc semnificativ riscul apariției vergeturilor. 

emulsie antivergeturi

Sursă foto: DianaMihaila.ro

Ce mi-a plăcut la emulsia Cosmetic Plant

Emulsia Antivergeturi Me&Mom are un miros delicat de mușețel (eu pe acesta l-am remarcat întâi din mixtul cu gălbenele și pătlagină), este catifelată și se absoarbe rapid în piele, fără a lăsa pete evidente pe haine (față de uleiuri). Flaconul are 200 ml, așa că ajunge fără probleme vreme de câteva săptămâni.

De unde se poate cumpăra Emulsia Antivergeturi Me&Mom?

emulsie antivergeturi

Sursă foto: DianaMihaila.ro

Produsul se poate achiziționa de pe site-ul Cosmetic Plant, dar și din supermarketurile Cora, Auchan și Carrefour, din drogheriile DM Drogherie Markt, din farmaciile Catena, dar și din diverse farmacii și magazine naturiste.

Și bebe va avea produsele lui de îngrijire

După naștere ați putea încerca și aceste două produse din gama Me&Mom: Cremă funduleț (testată clinic) – non-alergică, dezinfectantă, calmantă şi emolientă, pe bază de oxid de zinc, vitamina A, E, F, pantenolul și extracte de gălbenele şi muşeţel în ulei de măsline – ce calmează senzaţia de disconfort şi catifelează tegumentul – și Ulei bebe – emolient, hidratant şi protector, bun pentru masaj şi pentru îngrijirea zonei sensibile aflate în contact cu scutecul. Conţine vitamine (A, E, F), ulei de migdale dulci şi extracte de gălbenele şi muşeţel în ulei de măsline, cu proprietăţi calmante, cicatrizante, antiinflamatoare.

Dacă acest articol v-a fost util, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies