Roșu, alb, albastru, acestea sunt culorile ce definesc decorurile marine. Însă scoicile, imprimeurile cu simboluri navale sau corăbiile în miniatură sunt cele care desăvârșesc un design inspirat de valurile și zbuciumul mării.
Față de alte amenajări tematice, camerele cu elemente marine sunt mai subtile. Gândiți-vă la o încăpere cu motive western, cu arme, lasouri, pălării și panoplii cu animale pe pereți. Piesele definitorii sunt mai evidente și mai impunătoare. Rezultatul: un decor ce poate fi copleșitor dacă nu este gestionat corect! În schimb, un decor marin are o notă aerisită, precum briza. 🙂
Cu ce combinăm decorațiunile de inspirație marină?
Este recomandat să le combinăm cu mobilier în nuanțe pastelate ori neutre – alb, bej, crem, bleu – dar și cu texturi naturale – in, iută, ratan, răchită. Dacă trebuie să alegem un stil arhitectural cu care simbolurile marinărești merg de minune, atunci este stilul colonial – în interpretarea sa modernă – definit prin bârne, lambriuri și mobilă în linii drepte.
Alte simboluri și elemente ce mai pot fi integrate într-o amenajare inspirată de apă sunt: ancora, timona, binoclul, felinarul, nisipul, coralul, pescărușul, steaua și căluțul de mare.
Dacă ai de gând să decorezi casa sau cel puțin una dintre încăperi în stil marinăresc, iată câteva idei pe care le poți lua în seamă:
Dacă decorurile marine nu este pe gustul tău, poți găsi alte idei în secțiunile Sfaturi de amenajare și Turul casei.
În cazul în care ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă dorești.