DECORURI DE VARA. IDEI DE AMENAJARE

by admin
0 comment

Vara înseamnă culoare, energie, căldură. Așa că dacă pornim planul de amenajare cu toate aceste atribute în minte, nu avem cum să dăm greș.

Sigur că o serie de sfaturi ne sunt mai mult decât utile, așa că am pus cap la cap o listă cu lucruri de care putem ține seama atunci când vrem să aducem sezonul cald și la interior. Vizual, că din punct de vedere al temperaturilor își face singur simțită prezența, fără niciun ajutor.

#1 Vara e sezonul culorilor electrizante, fosforescente.

E drept că ele se potrivesc mai mult într-un decor tineresc, nonconformist, însă pot fi integrate cu succes și în amenajări mai sofisticate, dacă sunt folosite cu măsură.

decoruri solare

Sursă foto: Pinterest

Totuși, dacă vă este teamă să nu dați greș, vă recomandăm să folosiți din plin tonurile pastelate. Delicatețea lor va face orice cameră mai primitoare. Încă nu vizualizați cele scrise mai sus? Continuăm exemplificarea imediat!

#2 Accente de culoare pe o bază neutră.

Este evident că nu puteți schimba mobila odată cu sezonul, însă puteți schimba accesorizarea în funcție de anotimp. Pe o canapea albă sau nisipie, câteva perne colorate sau un pled ornamental, pot transforma rapid atmosfera. Așezați din loc în loc și câteva vaze în tonuri revigorante (roz, turcoaz, fistic, lila, etc.) și veți vedea cum decorul se transformă sub ochii dumneavoastră.

decoruri solare

Sursă foto: Pinterest

#3 Opere de artă cu valoare sentimentală.

Cu toții ne-am dori poate în casă un tablou al unui pictor celebru, dar din raționamente financiare nu ne putem îndeplini acest deziderat. Ce e de făcut? Luăm o pânză pe structură de lemn (se găsesc în mai toate hypermarket-urile, în librării și în magazinele de art&hobby, la prețuri cuprinse între 20 și 100 lei ), un set de pensule și unul de acuarele și ne jucăm! Iată mai jos o creație abstractă, vibrantă prin accentele de culoare folosite.

decoruri solare

Sursă foto: Pinterest

#4 Flori și decorațiuni marine.

Sunt flori pe toate drumurile, așa că ar fi mare păcat să lăsați vazele goale tocmai în această perioadă a anului. Lângă ele, câteva scoici și corali aduc marea mai aproape.

decoruri solare

Sursă foto: Pinterest

#5 Țesături fine = decoruri diafane.

Baldachinul este de departe unul dintre simbolurile vedetă ale verii. Dacă aveți un pat cu un cadru special pentru montarea pânzelor, e vremea să îl ornați! Dacă nu, puteți opta foarte bine pentru un baldachin. Efectul este comparabil.

decoruri solare

Sursă foto: Pinterest

#6 Pasteluri, multe pasteluri.

Îmbinați culorile, jucați-vă cu ele, nu vă fie teamă! Atâta vreme cât sunt în tonuri pastelate nu vor încărca excesiv amenajarea. Din loc în loc inserați și câteva imprimeuri pentru un plus de vitalitate.

decoruri solare

Sursă foto: Pinterest

Mai multe idei de decorare a locuinței găsiți și în secțiunile Sfaturi de amenajare și Turul casei.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies