De la casa la acasa e o cale lunga, dar extrem de frumoasa!

by admin
0 comment

De fiecare dată când deschid uşa casei mă cuprinde un sentiment de bine pe care nu-l găsesc niciunde altundeva. E un amestec de bucurie, apartenenţă şi confort. Am simţit toate astea de prima dată când i-am trecut pragul, însă starea s-a accentuat pe măsură ce am început să decorăm şi să ne punem amprenta asupra spaţiului.

Sursă foto: Pinterest

Sursă foto: Pinterest

Dar să nu credeţi că ”ne-am găsit” din prima. Au fost multe luni de căutări şi de vizionat locuinţe care nu ne spuneau nimic. Iar noi ştiam că noua noastră casă ne va alege în aceeaşi măsură în care o vom alege noi pe ea (aşa cum se întâmplă în orice relaţie de durată).

În ziua în care ne-am văzut pentru prima dată era un soare cald a cărui lumină inunda fiecare încăpere. Razele sale blânde mângăiau parchetul de nuc, iar prin ferestrele întredeschise intra un aer proaspăt, revigorant. Ăsta a fost felul său de a ne spune ”Bun venit!”. Şi am venit! În două zile de la semnarea contractului ne adusesem deja toate lucrurile şi începusem să căutăm mobila şi decoraţiunile care ne mai lipseau. Provocarea cea mare a fost să creăm mixtul perfect (pentru noi) între ceea ce aveam şi ceea ce achiziţionam. Dar miile de produse expuse pe rafturile magazinelor ne-au dat ceva bătăi de cap, pentru că până nu îţi imaginezi locul perfect pentru un obiect anume, dar şi felul în care el, împreună cu multe altele, spune o poveste, nu poţi lua decizia finală. Iar într-o casă nouă sunt multe astfel de decizii de luat.

Cum am ajuns la schema finală de decorare?

Pasul numărul 1 a fost să alegem mobilierul şi decoraţiunile în funcţie de cromatică. Spre exemplu, în living am mers mult pe nuanţe de bleu şi de crem. Apoi am trecut la texturi. Draperiile, perdelele, covoarele şi pernele decorative au dat acea personalitate pe care ne-o doream pentru camera de zi. Treptat au apărut şi ramele foto şi tablourile care au îmbrăcat pereţii acolo unde tapetul ori zugrăveala lăsaseră loc de noi accente.

Etapizarea ne-a ajutat să nu ne pierdem prin oferta online şi offline atât de variată şi să putem finaliza amenajarea casei într-un timp relativ scurt.

Iată câteva poze care ne-au inspirat:

Sursă foto: www.homedesignbiz.com

Sursă foto: www.homedesignbiz.com

Sursă foto: Pinterest

Sursă foto: Pinterest

Sursă foto: www.hgtv.com

Sursă foto: www.hgtv.com

Sursă foto: Pinterest

Sursă foto: Pinterest

Sfat de amenajare:

Fă-ţi un plan de decorare împărţit în mai multe etape. Începe cu schema cromatică şi cu alegerea pieselor mari de mobilier. Apoi treci la corpurile de iluminat, la covoare, perdele şi draperii. La final îţi va fi mai uşor să alegi acele decoraţiuni care dau personalitate spaţiului.

Sursă foto: www.hgtv.com

Sursă foto: www.hgtv.com

Util:

Nu uita că astăzi poţi returna produsele achiziţionate la aproape orice magazin. Aşa că dacă ai ajuns acasă cu un produs care constaţi că nu îşi găseşte locul la fel de bine ca în imaginaţia ta, du-l înapoi. Cu banii recuperaţi poţi cumpăra ceva mult mai potrivit.


#Concurs

Dacă simţi că locuinţa ta are nevoie de un accent decorativ nou, scrie într-un comentariu (în josul articolului) care este obiectul la care visezi şi poţi câştiga un voucher în valoare de 150 lei pe care să îl foloseşti într-un magazin online de bricolaj şi DIY. Nu uita să introduci în povestea ta şi hashtag-ul #plus1.

Doi câştigători vor fi aleşi prin random.org pe 26 august şi vor primi voucherele via e-mail.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies