De ce sa mergi in vacanta in Antalya

by admin
0 comment

Antalya este una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță din lume, iar proximitatea față de țara noastră o face să fie una dintre preferatele românilor. Până aici nu spun nimic nou, ci doar ceva devenit evident în ultimii ani. Dar povestea nu se încheie aici, brusc. Citește, te rog, până la final.

Antalya

Sursă foto: MihaiStescu.ro

Ca orice zonă ce trăiește preponderent din turism, lucrurile sunt cât de poate de bine puse la punct, pentru că nici hotelierii, nici tur operatorii și nici autoritățile nu vor ca turiștii să plece nemulțumiți ori să nu se simtă în siguranță.

Ce poți face în Antalya?

Antalya și stațiunile de pe litoralul turcesc sunt promovate foarte mult pentru serviciile (ultra) all-inclusive destinate familiilor. Dar știați că tot acolo sunt și resorturi Adults only, unde cei fără copii sau părinții care vor un concediu doar pentru ei pot petrece câteva zile liniștite fără ca printre mese să alerge cete întregi de micuți?

Și pe lângă viața din resort, unde ai atât servicii de relaxare, cât și entertainment, mai sunt și atracțiile din împrejurimi. În Antalya, de pildă, poți vizita vestigiile bizantine și romane din vechiul oraș Kaleici, Poarta Împăratului Hadrian sau moscheea simbol Yivli Minare.

Antalya

Sursă foto: MihaiStescu.ro

Antalya

Sursă foto: MihaiStescu.ro

Tot în Turcia poți alege un complex hotelier de tip SPA sau unul unde să faci o cură de detoxifiere. Sunt printre cele mai renumite din lume!

Un sejur de 7 zile în Antalya costă în medie 1.000 euro, la 5 stele, all-inclusive, pentru două persoane. În extra sezon, prețurile sunt mai mici de atât. Pe site-ul Paralela 45, spre exemplu, găsiți o sumedenie de oferte și agenți care să vă consilieze în alegerea celui mai bun pachet turistic.

Antalya, o oază pentru terapia cu delfini

Mai poți alege Antalya și pentru a înota cu delfini, nu doar de agrement, ci și în scop terapeutic. E un aspect mai delicat, dar e bine să știi că la circa două ore de zbor de București poți ameliora afecțiuni ce implică ani mulți de îngrijire, atenție și efort.

Nu este cel mai accesibil lucru din lume, dar pentru recuperarea unui copil cu autism efortul merită din plin. Iar delfinii sunt buni curatori. Pentru David, un puști extraordinar ce luptă în fiecare zi pentru o viață cât mai apropiată de a noastră (David are 10 ani acum, iar de vreo opt este diagnosticat cu autism înalt funcțional. A învățat să vorbească abia la 5 ani. Descoperă povestea lui AICI și susține-l dacă poți!), întâlnirea cu inteligentele mamifere a avut loc ca urmare a perseverenței neîntrerupte a părinților săi, sprijiniți ocazional de prieteni, oameni de bine sau companii.

Antalya

Sursă foto: MihaiStescu.ro

Antalya

Sursă foto: MihaiStescu.ro

Antalya

Sursă foto: MihaiStescu.ro

În acest an, David înoată cu delfinii și datorită contribuției agenție Paralela 45. Din jurnalul său de vacanță am aflat că lucrurile evoluează cât se poate de bine. Un motiv în plus pentru ca Antalya să mai câștige câteva puncte în topul destinațiilor turistice cu servicii de calitate.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies