De ce NU fac organizare la domiciliu, la cerere

by admin
0 comment

Pentru cei mai mulți dintre noi conceptul de organizare se asociază cu locuința și cel mai adesea cu dressing-ul. Chiar dacă subiectul este mai vast de atât și merge până la relația cu arhitectul și cu designerul pentru crearea unui flux eficient al casei, e bine că există acest punct de pornire.

Organizarea se învață și se menține în timp, e precum stilul alimentar sănătos ce se declină în maniere diverse. Este ceva ce poți deprinde în orice moment al vieții, dacă ai un pic de răbdare și/sau pasiune pentru asta. În fond, organizarea se reduce la metode, repetiție și adaptabilitate.

Dacă îmi urmărești blogul de dinainte de momentul primei certificări IAP, din 2017, știi deja că sunt jurnalist. Am studiat pentru asta și fie că sunt sau nu parte dintr-o redacție, rămâne meseria mea pentru totdeauna. Deci pentru mine totul începe de la conținut! De asta am și făcut cursul, să scriu mai bine despre ceva ce mie îmi este firesc. Eu sunt de la natură un om ordonat, disciplinat și perseverent.

Așa că extensiile ce au venit la povestea aceasta, a specialistului în organizare, au fost evenimentele, workshop-urile, demonstrațiile publice și senzaționalul grup de Facebook. Îmi place să vorbesc despre soluțiile învățate în sistem american, nordic sau asiatic într-o manieră integrată. Și, bineînțeles, să adaug și metodele mele, cele a cărora eficiență am testat-o în timp și cărora le-am dat nume, să fie ușor de înțeles (Regula lui U, Regula lui L, cu variantele lor îmbunătățite, Raftul dezordinii, Depozitarea în zigzag, Controlul cantităților…). Și asta pentru că nu există variante universal valabile, oricât de mare fan KonMari ai fi. Privită în detaliu, metoda nu ți se potrivește 100% numai dacă iei în calcul diferențele culturale. Prin urmare, ai nevoie de alte soluții să rezolvi ce nu ai rezolvat cu tehnica japoneză.

De ce nu fac organizare la domiciliu?

Este o chestiune de siguranță! Așa e firea mea! Nu pot intra în case necunoscute oricum. Chiar dacă sunt filtre de selecție, precum interviul inițial și consultanța online, aleg să fac proiecte de home organizing doar pe bază de recomandare. Dar aceasta este o activitate secundară pentru mine. Niciodată obiectivul nu a fost să mă las de scris și de producție media și să fac exclusiv organizare la domiciliu. Nu am vrut să îmi schimb meseria, doar am updatat-o. 🙂

În plus, nivelul serviciului nu este corect înțeles. Foarte mulți au impresia că vei veni cu mop, aspirator și toate cele, când, de fapt, organizarea la domiciului este un serviciu de life coaching menit a te sprijini în găsirea fluxului firesc al vieții cotidiene și al spațiului utilizat. Organizatorul vorbește mult, demonstrează metode, dar efortul este al beneficiarului. Cum altfel să se descurce după ce specialistul îi părăsește casa sau biroul? Organizarea nu este un serviciu pe care îl soliciți săptămânal!

Singurele condiții în care fac home organizing sunt în cadrul unui pachet corporate sau pe bază de recomandare. Dar, ca în multe industrii, am dreptul de a-mi selecta clientela chiar și provenită astfel.


Pentru mine principalul focus este pe comunitate, pe proiecte editoriale și pe cele de caritate și sustenabilitate pe care le putem susține împreună prin redirecționarea surplusului către mai bine.


Uite câteva resurse gratuite:

Sunt foarte sigură că vor apărea tot mai multe persoane ce vor oferi astfel de servicii la domiciliu și este foarte bine. E o piața mare cu o cerere pe măsură! Tot ce pot eu să îți recomand despre alegerea unui astfel de furnizor este să știi la rându-ți de unde vine.


UPDATE:

Și pentru că am făcut așa cum am scris mai sus, asta s-a întâmplat în 2019:

 

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies