DE CE AI NEVOIE DE O TABLETA

by admin
0 comment

Ți-ai pus vreodată întrebarea ”De ce ai nevoie de o tabletă”? Eu da! Cine mă cunoaște știe că nu susțin consumatorismul excesiv și că înainte de a achiziționa ceva mă gândesc temeinic dacă am cu adevărat nevoie de lucrul respectiv.

De când am lansat diybazaar.ro (revistă online de Do It Yourself, home decor, sfaturi practice și tutoriale), pentru mine accesibilitatea și rapiditatea cu care pot să generez și să distribui conținut sunt esențiale. Când primesc un email cu un comunicat de presă și nu sunt la computer, publicarea informației de pe smartphone e muncă sisifică la superlativ! Credeți-mă, nu ați vrea să fiți în locul meu! Mă trec toate apele până copiez textul, până îl pun în dashboard și îl editez…Dacă mai trebuie să pun și vreun link, să adaug poze și să scriu tot felul de tagg-uri încep chiar să mă gândesc la ce păcate am făcut și pentru care sigur plătesc sau sper să plătesc în acel moment. Măcar cu o purificare de s-ar lăsa, dar…

Că tot vă ziceam de tabletă, ideea e că nu am una. De ceva vreme mă tot gândesc la un Samsung Galaxy Tab 4. Dar înainte de a decide dacă îmi cumpăr un astfel de device, mi-am făcut trei liste, fiecare cu unghiul ei de abordare.

Lista 1: La ce aș folosi o tabletă?

#1 Centru de control pentru aplicații inteligente pentru casă. Spre exemplu, să pot să reglez temperatura de la distanță ori luminile în funcție de intensitatea dorită. Sau să mă conectez la sistemul de alarmă și monitorizare al locuinței și să stau liniștită și atunci când sunt în casă și atunci când sunt în afara ei. Ce mai, ar fi un fel de telecomandă universală!

#2 Bibliotecă pentru e-book-urile preferate. Recunosc că citesc din ce în ce mai puține cărți din cauză că petrec foarte mult timp în fața computerului. Așa că m-am obișnuit să fac lecturi digitale de zeci și chiar sute de pagini. Dacă tot am deprinderea asta, mă gândesc că cititul de pe tabletă îți dă un sentiment mai mare de relaxare decât dacă stai la laptop. Plus că având o tabletă, poți oricând să pleci în parc și să stai să citești pe o bancă. Ah, și ce mi se pare și mai important e că tableta nu te distrage cu nenumărate notificări și taburi deschise precum se întâmplă în cazul unui laptop sau desktop.

#3 Maculator de idei și subiecte pentru site. Îmi zboară mintea într-o mie de locuri, indiferent că sunt la birou, acasă sau pe stradă. Lucrez la mai multe proiecte în paralel, așa că orice gând îmi vine, îl notez pentru a-l analiza mai târziu.

#4 Planșă pentru ilustrații. O tabletă cu pen te ajută să desenezi aproape ca un grafician profesionist, dacă ai aplicațiile necesare să îți accentueze talentul. Să mai spun de pasiunea mea pentru desen?

#5 GPS sau mastermind pentru mașină. Nu mă orientez prea bine oricât mi-aș dori, dar am învățat să trăiesc cu asta. Mai ales de când s-a inventat GPS-ul. Între timp el a cam fost depășit de aplicațiile pentru smartphone și tabletă, mult mai intuitive și mai prietenoase. Pe lângă identificarea rutelor, o tabletă îți mai poate spune și unde sunt stații de alimentare cu benzină, restaurante sau centre comerciale și hypermarketuri. Îți dai seama în câte locuri pot ajunge?

#7 Centru mobil de entertainment. Uneori vreau pur și simplu să îmi golesc mintea de proiecte și de texte pe care trebuie să le scriu. E sănătos să rupi ritmul din când în când. Dacă ai o tabletă, te poți uita la filme, poți asculta muzică sau te poți juca jocuri singur sau în rețea. Când nu ai timp și chef să ieși afară, pare să fie o bună modalitate de ”pierdere” a timpului.

#8 Accesoriu perfect pentru o întâlnire de business. E mult mai simplu să faci o prezentare de pe tabletă, decât să cari un laptop de câteva kg în geantă. Deci, spatele îmi va fi recunoscător! 🙂

Lista 2: De ce să cumpăr o tabletă cu sistem de operare Android?

  1. Are un preț accesibil;
  2. Există o varietate mare de modele și de producători;
  3. Pot lua aplicații și media de oriunde vreau;
  4. Multe au și intrare USB, utilă pentru un transfer mai ușor de date pe stick, hard, laptop sau orice alt device;
  5. Multe sunt compatibile cu încărcătoare universale.

Lista 3: De ce mi-aș lua o tabletă Samsung Galaxy Tab 4:

  1. E ușoară;
  2. Încape în poșetă;
  3. E la modă;
  4. Îmi dă libertate de mișcare;
  5. Lucrez mai ușor de pe ea decât de pe telefon atunci când nu sunt acasă sau la birou.

Și are și un design simplu și frumos. Priviți!

Samsung Galaxy Tab 4

Sursă foto: Samsung

Samsung Galaxy Tab 4

Sursă foto: Samsung

Samsung Galaxy Tab 4

Sursă foto: Samsung

Samsung Galaxy Tab 4

Sursă foto: Samsung

Samsung Galaxy Tab 4

Sursă foto: Samsung

Samsung Galaxy Tab 4

Sursă foto: Samsung

Samsung Galaxy Tab 4

Sursă foto: Samsung

Samsung Galaxy Tab 4

Sursă foto: Samsung

Acum că am terminat de scris cele trei liste nu văd altă variantă decât să îmi achiziționez o tabletă. Sau poate am să o primesc una, cine știe? Pumnii strânși pentru ambele variante :).

Dacă v-a plăcut acest articol, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți. Și pentru că tot am pomenit de socializare, dacă aveți un cont activ pe Facebook, dați like și paginii DIY Bazaar. Pentru a fi informați la fiecare postare nouă, selectați opțiunea „Get notifications // Primește notificări”.

[efb_likebox fanpage_url=”DiyBazaar” box_width=”250″ box_height=”” colorscheme=”light” locale=”ro_RO” responsive=”1″ show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”0″ ]

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies