Cum tii frigul afara din casa iarna

by admin
0 comment

Dacă ar fi după mine aș pleca undeva la soare de pe la Crăciun până la Mărțișor. În restul anului îmi place clima de la noi, mai ales când nu sunt mai mult de 25 de grade. Garderobele de primăvară și toamnă mă atrag în mod deosebit pentru că au mister și nu dezvăluie aproape tot. Dar nu aspectul vestimentar este subiectul acestui articol, ci frigul de afară și cum m-am baricadat în casă până când se mai duce zăpada.

Chiar dacă centrala merge în continuu, mai apar pierderi de căldură, mai ales în zilele și nopțile geroase. Așa că am patrulat cu atenție dintr-un colț în altul al apartamentului și am descoperit că intră frig pe la:

1. ușa de la terasă (o folosim destul de des și în timp s-a slăbit clanța și chederul).

2. hotă, pe lângă burlan.

3. gurile de aerisire din bucătărie și băi.

4. geamuri.

Ce măsuri am luat:

În primul rând am acoperit gurile de aerisire cu carton. Dădeau direct afară și intra prin grila lor aer rece. Le ”eliberez” când se face mai cald.

Am pus bandă adezivă în jurul burlanului de la hotă pentru a reduce pierderile de căldură cauzate de neetanșeitatea cu peretele.

Am făcut apărători de vânt pentru uși și geamuri. Știți pernele acelea lungi ce se pun pe prag sau pe pervaz pentru a mai opri aerul rece să intre în casă? Sunt simplu de făcut. Am tras repede la mașină niște dreptunghiuri mari, am îndesat vatelină și le-am cusut de mână pe lățimea lăsată liberă pentru umplere.

Chederele, ca orice cauciuc, se deteriorează în timp când sunt expuse la temperaturi extreme, fie ele cu plus sau cu minus. Așa că după mai mulți ani de la montarea tâmplăriei e recomandat să le ”ranforsăm”. Există în magazinele de DIY (do it yourself) role de cheder ce se aplică peste cel existent la uși și geamuri. Ajută nu doar la creșterea confortului termic, ci și la scăderea poluării fonice. Dacă asta am putut să fac singură, strângerea balamalelor și a închizătorilor o las în mâna specialiștilor. Așa că la primăvară voi apela la servicii specializate pentru rezolvarea aspectului.


Poate te-ar mai interesa să citești și: Cum îți faci cizmele să fie impermeabile sau De ce să te dai iarna cu cremă de protecție solară


Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies