CUM ȘI CÂT ECONOMISEȘTI STOCÂND LUCRURILE ÎN DEPOZITE SPECIALE

by admin
0 comment

V-ați gândit vreodată că dacă depozitați lucrurile pe care nu le utilizați frecvent în afara casei s-ar putea să faceți nu doar loc, ci și economie? Proprietarii Box It, un business local ce oferă spații de stocare în cutii cu capacitate de până la 15 kg, au făcut un studiu care arată că o persoană poate plăti cu până la 524 de euro mai puțin anual dacă optează pentru o locuință de 50 mp în locul uneia de 58 mp.

Cu această sumă, pot fi închiriate anual circa 13 cutii Box it, în care pot fi păstrate peste o mie de obiecte vestimentare, sute de cărți și jucării sau mii de documente.

depozitare

Sursă foto: forrent.com

Cum s-a ajuns la această sumă? Prin simulări succesive pe portaluri imobiliare și de credite ipotecare. Etalon: două persoane sub 30 de ani, cu venituri lunare cumulate de 6.000 lei, care vizează achiziția unui apartament nou de două camere. Astfel a rezultat că pentru o locuință de pe Splaiul Independenței (sector 6), de aproape 50 mp utili, prețul mediu de vânzare este de 61.900 euro, în vreme ce pentru unul cu 8 mp mai mare, prețul ajunge la aproape 75.000.

În situația optimă, în care cei doi ar obține cel mai ieftin credit de pe piață, ar plăti după cei 30 de ani de credit, 74.848 euro pentru imobilul mai mic și 102.222 euro pentru cel mai mare.

”Acest lucru înseamnă că, pentru diferența de spațiu de 7,84 mp utili dintre cele două apartamente, cuplul ar plăti mai mult cu 15.719 euro, în 30 de ani. Practic, pentru spațiul pe care l-ar folosi ca depozitare, aceștia ar plăti în plus 524 euro pe an.“ – Miruna Popa-Nemoiu, co-fondator Box it

Economiile ar putea fi chiar mai mari de atât având în vedere că pentru o proprietate mai mică taxele și impozitele aferente sunt mai mici. La fel și costurile de întreținere, conchid reprezentanții primului spațiu de depozitare din București și din țară bazat pe conceptul „Storage Box Service”.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies