CUM SE PUNE MOCHETA

by admin
0 comment
Întotdeauna lucrurile pe care reușim să le facem singuri sunt și cele care ne aduc cea mai mare satisfacție. În gospodărie, de exemplu, există tot timpul câte ceva de făcut, de montat sau de reparat.

Să spunem că vrem să schimbăm rapid aspectul unei încăperi. Ce facem? Înlocuim mocheta! Datorită arie mari pe care o acoperă, schimbarea sa nu va trece neobservată. Specialiștii Praktiker ne spun și ne arată care sunt pașii de urmat în realizarea cu succes a acestui proiect DIY.

diybazaar_casedevedete_robbiewilliams_10

De ce aveți nevoie:

  • ruletă;
  • riglă;
  • cuter;
  • întinzător (ustensilă de întindere a mochetei);
  • bormașină;
  • șurubelniță electrică.

Pasul 1: Măsurarea suprafeței

Pentru măsurarea ariei folosiți o ruletă. Dacă plănuiți să schimbați mocheta într-o cameră de mari dimensiuni, atunci ar fi bine să utilizați un întinzător. Veți evita astfel formarea cutelor.

Pasul 2: Tăierea mochetei

După ce ați măsurat podeaua, întindeți bine mocheta. Pentru a o tăia este recomandat să folosiți o riglă și un cuter. Atenție însă, pentru că trebuie să lăsați circa 10 cm în plus pe fiecare latură! În felul ăsta evitați riscul de a fi tăiat mocheta la o dimensiune insuficientă.

Pasul 3: Tăierea bucăților suplimentare

Odată întinsă mocheta, tăiați cu un cuter excesul de la colțuri.

Pasul 4: Pregătirea pentru instalarea șipcilor

În vederea pregătirii montării șipcilor (sub care se vor ascunde marginile tăiate anterior cu cuterul), faceți din loc în loc găuri folosindu-vă de o bormașină. În acestea veți introduce mai apoi șuruburile de fixare.

Pasul 5: Instalarea șipcilor

Montarea șipcii de perete se face cu ajutorul unor șuruburi speciale (ce vin cel mai adesea la pachet cu aceasta). Pentru fixare, folosiți o șurubelniță electrică.

Pentru o mai bună înțelegere a proiectului am realizat și un colaj foto, pe baza imaginilor puse la dispoziție de Praktiker România.

proiect diy mochetarea

Sursă foto: Praktiker

Pentru informații privitoare la produsele și campaniile din magazinele de Do-It-Yourself din București și din țară, vizitați secțiunea DIY – Who is who în România. Dacă v-a plăcut articolul despre cum se pune mocheta, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies