CUM SA NU ITI DECOREZI CASA!

by admin
0 comment

Din dorința de a fi în pas cu moda sau de a ne pune amprenta în fiecare colțișor al casei, greșim! Informațiile insuficiente privitoare la modul în care anumite elemente de decor se combină între ele sunt un alt factor ce poate duce la o amenajare nefericită. Pentru a evita astfel de situații, am realizat o lista cu câteva lucruri pe care NU trebuie să le faceți atunci când vă aranjați locuința.

CULORI

NU alegeți vopseaua înainte de a vă face un plan de amenajare. Astăzi sunt disponibile pe piață o multitudine de nuanțe, așa că vă va fi relativ ușor să găsiți o culoare care să se potrivească cu linia generală a casei. Decideți-vă întâi asupra principalelor piese de mobilier, deoarece ele vor fi cele care vor reprezenta punctele focale ale decorului dumneavoastră.

NU combinați culori în tonuri mult prea aprinse fără a consulta un designer. Oricât de pline de viață vi s-ar părea, ele pot omorî întregul decor. O casă care arată ca un cort de circ nu este cea mai fericită soluție de amenajare!

NU exagerați cu tonurile neutre, care se asortează la orice! Din loc în loc o pată de culoare este binevenită. Mai ales în camerele de luat masă, știut fiind faptul că nuanțele aprinse stimulează apetitul.

decor retro

Sursă foto: Anne Nyblaeus

VOLUME

NU poziționați lustrele și candelabrele prea sus. Ele trebuie să lumineze camera, nu tavanul. Lumina este esențială pentru a crea un decor primitor.

NU agățați tablourile prea sus. Ele trebuie să fie la nivelul ochilor, pentru a putea fi admirate. Altfel își pierd din farmec sau riscă să treacă neobservate.

NU combinați piese de mobilieri gigant cu piese minimaliste. Contrastele flagrante nu vor trece neobservate. Încercați să păstrați un echilibru între proporții. Dacă totuși nu rezistați tentației de a achiziționa mobilă masivă, limitați-vă doar la una, două piese. Același sfat este valabil și în cazul stilului minimalist. Dacă e ”prea minimalist” riscă să lase impresia că încăperea nu este pe deplin mobilată.

sfaturi de amenajare
Sursa foto: Google Images

ȚESĂTURI

NU folosiți draperii prea scurte. Ele trebuie să atingă podeaua. În caz contrar, camerele vor părea disproporționate. E ca și cum ați ieși pe stradă cu o pereche de pantaloni mult prea scurtă! Toată lumea observă și sancționează alegerea!

NU folosiți prea multe perne decorative. Ele sunt o modalitate extrem de facilă de înviorare a decorului, dar în număr mult prea mare pot sufoca întreaga încăpere. În plus, nu este deloc practic! Gândiți-vă cât timp pierdeți aranjându-le în fiecare zi. O pernă aruncată la întâmplare, oricât de frumos ornată ar fi, va lăsa senzația unui decor neîngrijit. Un alt aspect pe care nu trebuie să îl pierdeți din vedere este dimensiunea! Pernele decorative trebuie să păstreze proporțiile întregului decor. Dacă ați optat pentru piese mari de mobilier, atunci și pernele trebuie să fi destul de voluminoase. Altfel se vor pierde printre celelalte elemente ale amenajării.

NU abuzați de imprimeuri. Prea multe stiluri, în prea multe culori strică armonia unei încăperi. Dacă aveți o canapea cu huse imprimate, atunci pernele decorative este indicat să fie uni. Dacă perdelele au modele florale, atunci draperiile ar trebui să fie într-o singură nuanță. Combinațiile îndrăznețe lăsați-le în seama designerilor. Fără consilierea lor, vă asumați un risc ce ar putea avea efecte asupra decorului.

sfaturi de amenajare

Sursă foto: Google Images

STILURI

NU încercați să creați camere tematice. Deși amenajarea lor este de-a dreptul distractivă, există riscul să vă plictisiți rapid de motivul ales și să fie nevoie de o schimbare totală de decor. Ideale sunt încăperile cu piese versatile, ce pot fi integrate ușor de fiecare dată când doriți să dați un aer nou casei.

NU optați pentru stiluri extreme: prea comod sau prea sofisticat. Cel mai bine ar fi să realizați un mixt. Mobilierul mult prea comod este adesea prea jos, aproape de nivelul podelei, lăsând senzația că te așezi practic pe dușumea. Nu cred că e prea plăcut să stai pe jos chiar în fiecare zi! Apoi mobilierul extrem de elegant va fi perceput precum exponatele de muzeu: interesant, dar pe care nu vrei să te așezi pentru a nu-l deteriora.

NU poziționați toate piesele de mobilier lângă perete. Încercați să creați mai multe puncte de interes într-o singură încăpere. De exemplu, în living puteți avea o zonă de privit la televizor, una în care puteți conversa cu prietenii și o alta pentru stocarea diverselor obiecte, mai mult sau mai puțin ornamentale. În dormitor, spre exemplu, în afară de pat și de dressing, puteți crea o zonă de citit. Nu vă trebuie prea mult spațiu pentru asta. Un fotoliu confortabil, așezat chiar lângă fereastră, este mai mult decât suficient.

NU vă limitați doar la corpuri de iluminat ce pot fi montate în perete. Optați pentru lampadare, veioze sau lămpi de birou pentru a completa decorul. Multe dintre ele, pe lângă rolul de bază, acela de a lumina diferite zone ale încăperii, au și un rol decorativ aparte. Un abajur frumos va atrage rapid toate privirile.

Dacă v-a plăcut articolul despre cum să nu decorezi o casă, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies