CUM PREPARI ACASA UN CAFFE LATTE CA LA CARTE

by admin
0 comment

Cafeaua de dimineață este un ritual. Nu se face în orice condiții și nici pe grabă. Pentru că cei care au această pasiune, au nevoie să savureze prima ceașcă din zi, care le dă energia pentru toate activitățile trecute în agendă.

#coffee #howto #recognizegoodcoffee #sfaturipractice #inbucatarie #diybazaar

Sursa: Google Images

Cine bea cafea cu regularitate a dezvoltat deja un stil personal de preparare: știe cantitățile din ochi, timpii de fierbere și de răcire, cana preferată este mereu pregătită. Dar chiar şi o astfel de persoană mai schimbă reţeta din când în când.

Pentru băutorii ocazionali, cafeaua este un desert sau se bea împreună cu unul. De cele mai multe ori ei o preferă cu lapte, cu frișcă sau cu diferite arome. Un caffe latte este de cele mai multe ori baza pentru multe din băuturile făcute din cafea, ce satisfac nevoie de dulce și aduc un aport suplimentar de energie.

Iată cum se face cel mai simplu caffe latte!

De ce avem nevoie:

  • 50-60 ml cafea;
  • 250 ml lapte 3,5% grăsime.

Cum procedăm:

Într-un ibric, puneți apa la fiert, iar când este aproape să dea în clocot, adăugați cafeaua. Opriți focul și lăsați zațul să se depună. Dacă aveți un espressor sau un aparat de făcut cafea, îl puteți folosi pentru o preparare rapidă.

Între timp, fierbeți separat 250 ml de lapte la foc mic, până la maxim 70 de grade, pentru a obține o cremă catifelată și consistentă. Mutați cafeaua (fără zaț) într-o cană, apoi turnați spuma de lapte și amestecați.

Pentru o aromatizare diferită, puteți adăuga siropuri de caramel, vanilie, ciocolată sau alune (cca. 10 ml). Ele se pot turna înainte de a adăuga crema de lapte.

Folosiți numai pahare și căni rezistente termic și evitați introducerea de lingurițe de plastic sau paie în conținutul fierbinte.

#coffee #howto #recognizegoodcoffee #sfaturipractice #inbucatarie #diybazaar

Sursa: Google Images

Începând cu luna ianuarie, consumatorii de cafea din România au la dispoziţie un nou produs Tchibo. Este vorba despre Tchibo FOR BLACK ‘N WHITE, disponibilă în varianta măcinată de 250 g şi 500 g sau capsule.

Tchibo FOR BLACK ´N WHITE oferă opţiunea preparării aceleiaşi cafele în două moduri, neagră sau cu lapte. Datorită unui proces special de prăjire îndelungată pe parcursul căruia boabele sunt prăjite de trei ori mai mult decât în cazul cafelei obişnuite, sortimentul oferă un gust puternic, indiferent dacă este consumată neagră sau cu lapte.

Interesant:

Pentru a realiza acest tip de cafea, o parte dintre boabe sunt prăjite mai puţin, iar o parte mai mult. Primele oferă o notă subtilă, iar cele din urmă asigură aroma puternică. Boabele sunt amestecate după ce sunt prăjite separat. Rezultatul constă într-o cafea subtilă, fără acizi, puternică şi aromată, o cafea ce îşi păstrează aroma şi în combinaţie cu laptele.

”Tchibo FOR BLACK ’N WHITE este gândit şi creat pentru a satisface ambele dorinţe ale unui băutor de cafea: energizare şi relaxare. Prin procesul special de prăjire de 3 ori mai îndelungat a boabelor de cafea am reuşit să obţinem o cafea care nu îşi diluează gustul atunci când adăugăm lapte, nemaifiind necesar nici un compromis. Te bucuri de un gust complet şi puternic indiferent cum îţi doreşti să bei cafeaua: neagră şi tare pentru o doză de energie sau fină şi delicată, adăugând lapte, pentru relaxarea de după-amiază. Suntem convinşi că nivelul de calitate şi versatilitate al produsului Tchibo FOR BLACK ’N WHITE va cuceri inimile consumatorilor din România”. – Noémi Varga, Head of Marketing Tchibo România & Ungaria

Interesant:

Cafeaua prăjită un timp foarte îndelungat conţine, de cele mai multe ori, un nivel ridicat de acizi şi substanţe amărui, care, în combinaţie cu laptele, devin şi mai accentuate. Cafeaua prăjită special pentru a fi preparată cu lapte are un conţinut mai scăzut de substanţe amărui, dar îşi pierde aroma puternică atunci când este făcută latte. Un tip optim de cafea are puţine substanţe acide şi amărui, dar, în acelaşi timp, menţine o aromă puternică.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies