Cum obtii mai mult spatiu intr-o casa oricat de mica ar fi aceasta. 11 idei practice

by admin
0 comment

Cred că îndemnul acestui secol este ”Think outside the box” (Gândește în afara șabloanelor). Când vine vorba de amenajarea locuinței, treaba asta se traduce în implementarea de soluții pentru o valorificare cât mai bună a spațiului, indiferent care este numărul de metri pătrați. Nu mă refer aici la sisteme inteligente și la tehnologia care ne ajută să trăim mai bine, ci la acele lucruri simple pe care le poate face oricine, de cele mai multe ori fără a cheltui nici măcar un leu.

Am făcut o listă cu 11 lucruri care te-ar putea ajuta în acest sens.

 1. Depozitează sacii de gunoi în interiorul coșului sau a pubelei. În felul acesta îi ai mereu la îndemână și pentru că îi vezi periodic, știi când trebuie să cumperi alții. E unul din stocurile acelea care nu vrei sa ajungă pe zero.
 2. Reciclează sticlele și borcanele. Mulți dintre noi avem tendința de a le păstra chiar dacă nu am făcut în viața noastră o conservă. Ne-a rămas treaba asta în minte de la părinți.
 3. Stochează oalele și caserolele unele în altele. Nu le ține cu capacele puse, pentru că îți ocupă foarte mult loc inutil. În unele poți depozita surplusul de cârpe de bucătărie ori de șervețele de masă.
 4. Pune lenjeriile de pat bine împăturite în interiorul uneia din husele de pernă a setului respectiv. Astfel nu se rătăcesc unele de altele și e și mai rapid procesul de schimbare a așternuturilor.
 5. Schimbă-ți stilul de împachetare a hainelor. Metoda KonMari este foarte eficientă pentru sertare, iar pentru rafturi îți recomand Regula lui L și Regula lui U.
 6. Obții mai mult spațiu și dacă folosește saci de vidat pentru depozitarea hainelor de extra-sezon, dar și pentru perne, pilote și alte articole voluminoase.
 7. Optează pentru piese de mobilier cu spații de depozitare incluse. Pe lângă dulapuri și comode, banchetele ori tabureții pot avea în interior loc pentru diverse obiecte pe care nu le vrei expuse sau de care ai nevoie sezonier.
 8. Valorifică spațiile de sub paturi și canapele, dar și pe cele de pe dulapuri și șifoniere. Acum există cutii de depozitare de toate felurile și dimensiunile, așa că poți îmbina ușor utilul cu esteticul.
 9. Depozitează pe verticală, mai ales într-un spațiu mic. Cu cât încarci mai puțin amprenta încăperii, cu atât ai senzația de mai mult loc.
 10. Îmbrățișează un stil de viață minimalist. O evaluare atentă a lucrurilor care ne sunt cu adevărat necesare pentru confortul de zi de zi ne ajută enorm în valorificarea spațiului locuibil. Abordarea este utilă și din perspectiva bugetului, adesea afectat de cumpărăturile de impuls ori de cele dictate de vanitate. Cui nu i s-a întâmplat să achiziționeze ceva doar pentru că a văzut la altcineva? Să cumperi o geantă foarte scumpă și să constați apoi că nu ai haine la care să o asortezi se transformă brusc într-o achiziție deloc practică.
 11. Înființează un birou de ”Pierdute/Găsite”. Când împarți casa cu mai multe persoane e inevitabil ca lucrurile să nu se amestece între ele. Șosetele au un fel special de a se desperechea. Dar nu sunt singurele care ne joacă feste. Stabilirea de comun acord a unui loc în care să fie depozitate obiectele găsite mai simplifică din problemă. De acolo, e mai ușor să ajungă la locul lor.

Mai multe idei de organizare găsești și AICI și în grupul de Facebook pe care l-am creat special pentru a ne împrieteni și a schimba idei și impresii.

Dacă ți-a plăcut ce ai citit și ți-a fost de folos, apreciez un like și un share. 🙂

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies