Pe 25 mai 2016 a avut loc, la București, prima conferință susținută în România de celebrul Dr. Oz. Înainte de a deveni faimos în toată lumea pentru show-urile sale de televiziune – astăzi emisiunea lui este difuzată în peste 120 de țări – Mehmet Oz s-a remarcat în lumea medicală drept unul dintre cei mai buni chirurgi din New York. La vremea aceea făcea și 500 de operații pe an!
Cariera sa în televiziune a început odată cu aparițiile din cadrul celui mai urmărit program TV din America, realizat de Oprah Winfrey, unde vorbea nu doar despre problemele inimii (cardiologia este principala sa specializare), ci și despre alte afecțiuni ale corpului uman. Carisma și accesibilitatea informațiilor transmise l-au transformat instant în sursa preferată a publicului în chestiuni legate de medicină și sănătate.
La București, Dr. Oz a vorbit despre multe aspecte ce ne pot face viața mai bună, mai simplă și mai frumoasă. Deviza evenimentului său a fost ”Du-ți viața la nivelul următor”. Iar pentru asta ne-a dat tot felul de sfaturi și explicații logice. Iată care sunt principalele patru lucruri pe care le putem face în acest sens, în viziunea sa.
Deci cum te schimbi pentru a avea o viață mai bună?
#1 Sentimentele ne influențează mintea mai mult decât cifrele și aspectele concrete (Feelings change minds more than facts)
Oamenii nu se schimbă în baza a ceea ce știu, ci în baza a ceea ce simt. Așa că înainte de toate gândiți-vă la emoții dumneavoastră. Ele sunt motorul oricărui proces de schimbare.
#2 Fă ca lucrul cel bun, cel corect să pară cât mai ușor de realizat. (Make it easy to do right thing)
Spre exemplu, dacă ești conștient că trebuie să faci o schimbare în dieta ta, optează înainte de toate pentru alimentele gustoase, care, din întâmplare, sunt și sănătoase. Nu începeți direct cu cele care știți că sunt pe lista produselor bune dacă gustul lor nu vă face plăcere. Nu veți putea continua niciun fel de dietă.
#3 Iubește soluțiile, deciziile pe care le iei! (Ador your solutions)
Dacă prin deciziile noastre ne putem bucura și conecta în același timp la alți oameni, asta este poate ceea ce contează cel mai mult. În felul acesta vom simți mai ușor recunoștința, care ne va completa starea generală de bine.
#4 Trăiește viața cea bună (Life the Good Life)
Viața nu trebuie privită ca o cursă contra cronometru, ci ca un maraton. E important să îți dezvolți un plan pe pilot automat, să ai un scop și să te ții de el. Altfel consumăm prea repede resursele de care am avea nevoie pe termen îndelungat.
Într-un articol viitor voi povesti și alte lucruri învățate în cadrul evenimentului susținut de Dr. Oz și la care am participat la invitația Praktiker România.
Dacă v-a plăcut articolul despre cum ne putem schimba viața în bine, distribuiți-l și cu prietenii.