CUM NE IMBRACAM LA O DEGUSTARE DE VINURI

by admin
0 comment

Soțul meu este pasionat de vinuri. A început să colecționeze de câțiva ani, ușor și cu răbdare, studiind fiecare vin cu precizie, ca un ceasornicar. Acesta este și motivul pentru care adesea mergem la degustări, să cunoască soiuri, să testeze arome și, poate, să mai adauge pe lista de preferințe încă un nume nou.

Pasiunea lui m-a învățat să recunosc un vin bun și să apreciez buchetul de arome ce îl definește. M-a învățat să îl asociez corect cu mâncarea și, de ce nu, să ies din tipare pentru o nouă experiență gustativă. Am fost în numeroase crame și podgorii de-a lungul timpului, iar, la un moment dat, mi-a apărut în minte întrebarea: ”Cum trebuie să te îmbraci la o degustare de vinuri?”.

Diana Gherghita Mihaila

Sursă foto: DIY Bazaar

”Regulile” pe care mi le-am scris repede pe o hârtie într-una din zile sunt valabile atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

#1 Încălțămintea trebuie să fie comodă.

Gândiți-vă că la o cramă și în general într-o podgorie mergeți mai mult pe pământ și pe pavele. Încălțămintea inconfortabilă sau cea potrivită pentru o cină ori pentru un eveniment festiv nu este recomandată într-o astfel de situație.

ce porți la o degustare

Sursă foto: http://therichlifeonabudget.com/

#2 Confort chic.

Dacă am renunțat la tocuri, nu înseamnă că trebuie să renunțăm cu totul la stil. Așa că în partea de sus putem purta o bluză chic sau un sacou mai elegant. Pentru bărbați, un pulover cu o cămașă pastelată ori în dungi poate fi o variantă potrivită pentru o vizită la cramă.

ce porți la o degustare

Sursă foto: http://therichlifeonabudget.com/

cum ne îmbrăcăm la o degustare de vinuri

Sursă foto: Pinterest

#3 Nu uitați de geacă, trench sau cardigan.

Dacă vizitați o podgorie dintr-o zonă deluroasă sau montană, iar dumneavoastră locuiți la șes, nu pierdeți din vedere diferența de temperatură de câteva grade bune. Și dacă mergeți la cramă aveți nevoie de o haină mai groasă. Acolo, temperatura medie este de 10-12 grade.

cum ne îmbrăcăm la o degustare de vinuri

Sursă foto: http://therichlifeonabudget.com/

#4 Nu exagerați cu accesoriile.

Sigur că nouă, femeilor, ne plac bijuteriile și gablonțurile, dar acesta nu este cel mai bun loc în care să ni le etalăm. La o degustare de vinuri trebuie să fim practici, să avem mâinile libere și să ne simțim confortabil în ținuta aleasă.

#5 E o degustare într-o locație exclusivistă, atunci și ținuta trebuie să fie deosebită.

Să nu uităm că istoria cramelor este îndelungată și rădăcinile ei pornesc încă din antichitate – când vinul era considerat băutură a zeilor – și continuă în regalitate, prin dinastii care există încă și în zilele noastre. Asta înseamnă înainte de toate tradiție și implică rafinament, clasă și stil.

ce porți la o degustare

Sursă foto: Pinterest

ce porți la o degustare

Sursă foto: Pinterest

IMPORTANT: Nu folosiți parfumuri, loțiuni și cosmetice parfumate care ar putea interfera cu aroma vinului. Doamnele ar fi bine să renunțe și la rujul de buze pentru a nu altera gustul.

Pentru mai multe sfaturi de modă și frumusețe, vizitați secțiunea DIY Beauty & Fashion.

Dacă v-a plăcut acest articol despre cum ne îmbrăcăm la o degustare de vinuri, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies