Cum ne alegem geanta potrivita

by admin
0 comment

Sunt multe lucruri de care ținem seama când ne alegem o geantă. Nu neapărat pentru că așa trebuie, că nu ne impune nimeni nimic cu forța. Sunt însă aspectele vieții cotidiene ce ne împing spre o anumită decizie de cumpărare.

Să spunem că avem nevoie de o nouă geantă de birou. Ei bine, dacă zi de zi luăm cu noi echipamente, acte și/sau ustensile, e clar că nu ne vom descurca cu un model tip plic. Sau dacă suntem invitate la o cină festivă, sigur nu vom ”asorta” la rochia de seară un rucsac ori o geantă tip sac.

Gândindu-mă la toate aceste lucruri și la încă vreo două-trei pe lângă, am alcătuit o listă cu aspecte în funcție de care cumpărăm o poșetă în cele mai multe dintre situații. Iată ce mi-a reieșit:

În funcție de dimensiune

Dacă jobul tău de zi cu zi implică tot felul de acte, agende și dosare, e clar că ai nevoie de o geantă încăpătoare. La fel și dacă trebuie să iei cu tine ustensile (să spunem că ești makeup artist). Dacă nu e cazul de așa ceva, te poți descurca foarte bine și cu o poșetă în care intră portofelul, telefonul, câteva farduri și produse de îngrijire personală și cheile de la casă (și mașină, dacă este cazul). O geantă mică este opțiunea ideală și pentru o seară în oraș.

În funcție de culoare

Aici lucrurile sunt simple în principiu, decizia finală fiind luată în baza propriilor preferințe. Am nevoie de o geantă roșie, voi cumpăra una roșie. Îmi trebuie una bleu, cumpăr una bleu și tot așa. Dacă țineți seama de tendințele fiecărui sezon, atunci veți achiziționa produse în funcție de recomandările designerilor. Spre exemplu, în 2016, culorile anului sunt Rose Quartz și Serenity.

În funcție de material

Sunt persoane care preferă numai gențile din piele și vor cumpăra exclusiv în baza acestui criteriu. Pentru cele deschise la variante, sunt pe piață nenumărate alternative din materiale sintetice sau din materiale textile, pentru realizarea cărora nu a fost sacrificat niciun animal.

În funcție de compartimentări

Dacă sunteți o fire organizată, atunci nu veți opta prea des pentru o geantă cu un singur compartiment, în care să se amestece lucrurile la fiecare pas. Sigur că ele se pot pune în tot soiul de portofele și plicuri, dar e mai simplu atunci când poșeta are propriile spații pentru documente, chei sau farduri.

În funcție  de model

Firile extravagante sunt tentate să aleagă culori tari și modele sofisticate, cu lanțuri, buzunare sau alte aplicații. Cele clasice optează cel mai adesea pentru modele simple, pe care știu că le vor folosi la ocazii cât mai variate și perioade cât mai lungi de timp.

În funcție de ocazie

Dacă este o geantă de zi, atunci ea poate fi și mică și mare, în funcție de lucrurile pe care le luăm cu noi la birou. În cazul în care lucrăm într-o corporație sau avem o profesie formală este recomandat să optăm pentru modele în linii și culori simple. Într-un astfel de context nu se potrivește o poșetă în nuanțe fosforescente. Dacă avem un job creativ, atunci ne putem juca mult mai mult cu tonurile și cu volumele.

În cazul unui cocktail sau a unui eveniment festiv (gală, nuntă, botez), cele mai potrivite sunt gențile tip plic sau clutch în care nu este nevoie să punem decât telefonul, rujul și batista.

Pe elefant.ro am găsit foarte multe produse interesante ce ne-ar putea completa garderoba, iar selecția de genți este extrem de tentantă. O descoperiți AICI.

Dacă mai sunt și alte criterii ce îți vin în minte, te rog să le adaugi într-un comentariu la acest articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies