Cum mi se pare serialul Netflix al lui Marie Kondo

by admin
0 comment

Nu m-am grăbit să scriu despre serialul de pe Netflix al lui Marie Kondo, deși am vizionat toate cele 8 episoade din primele zile ale lui ianuarie, pentru că am vrut să văd ce reacții stârnește. Impresia inițială a fost evident dictată de perspectiva pe care mi-a dat-o cursul de certificare în metoda KonMari, pe care l-am urmat. Și anume, că prezentarea este diluată. Dar era normal să fie așa, pentru că este un show de televiziune, nu un workshop.

Unele dintre discuțiile de pe grupul cu idei de organizare au fost super amuzante. Multe persoane au spus că după ce au văzut seria lui Kondo au început să trebăluiască prin toată casă. Ba chiar să reașeze ceea ce cândva li se părea că e pus în ordine.

De fapt, formatul este despre diversitate, de la cea sexuală, până la cea religioasă și de rasă. Este un mixt de culturi și de stiluri care nu fac altceva decât să ne spună că suntem diferiți și că orice metodă am aplica, ea trebuie adaptată modului nostru de a fi!

Fiecare episod în parte punctează câteva soluții de organizare potrivite poveștii enunțate. Așa că dacă te gândeai că o să vezi pe repede înainte ce înseamnă KonMari, te-ai înșelat! Dă play și ai răbdare până la final.

Mi-a mai plăcut că locuințele prezentate nu sunt murdare, ci doar dezordonate, sufocate de surplus. Sunt persoane care confundă cele două aspecte și se așteptau probabil ca Marie Kondo să sosească la ușă cu mopul și cu aspiratorul în mână. Nimic mai greșit! Specialistul în soluții de organizare este un alt fel de life coach, care te învață să scapi de ce te încurcă și să identifici cele mai bune soluții pentru ceea ce ai, pentru a duce o viață mai echilibrată.

La fel, dacă te-ai așteptat să o vezi pe Marie Kondo luând la mână fiecare obiect din casele vizitate, te-ai înșelat. Nu este treaba ei să facă asta! Lucrul cu un professional organizer nu presupune ca el să îți sorteze și să îți depoziteze toate posesiunile după mintea lui prin locuința ta, în lipsa ta. Tu trebuie să faci asta, pentru că tu locuiești acolo și tu trebuie să găsești ușor totul după ce organizer-ul a plecat acasă la el. Sigur, de la specialist trebuie să deprinzi tehnica cea mai potrivită pentru tine. Prin urmare, soluțiile trebuie adaptate pe caz particular!  

Sunt curioasă ce noi cupluri vom mai descoperi în episoadele următoare. Nu știu să se fi anunțat încă seria 2, dar sunt aproape sigură că Marie Kondo a stârnit suficient buzz cât să revină pe Netflix.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies