Cum iti cresti productivitatea cand lucrezi de acasa

by admin
0 comment

Să lucrezi de acasă poate fi de-a dreptul senzațional. În primul rând pentru că ai posibilitatea să îți faci singur(ă) programul. Și ăsta chiar e un aspect care din start îți dă o stare de bine și te eliberează de mult stres.

Apoi îți poți amenaja un spațiu de lucru care să te inspire și să te reprezinte. Rezultatele proiectelor sunt altele în asemenea condiții!

În cazul meu, performanțele sunt strâns legate de modul în care arată spațiul în care mă desfășor. Îmi place să fie ordine pe birou, să am flori și plante verzi în preajmă, iar pe spătarul scaunului să am o pernă mare și confortabilă. Importantă este și cromatica, nuanțele pastelate fiind foarte reconfortante în accepțiunea mea, ca și a multora.

Față de perioada în care lucram într-o clădire de birouri în care nu se deschideau geamurile, acum pot aerisi oricând și asta îmi face bine la concentrare.

Iată ce m-a învățat pe mine viața freelancer:

#1 E util să amenajezi un spațiu dedicat activităților de office

Atunci când lucrezi de acasă este foarte important să îți amenajezi, chiar și într-un colț, un birou de unde să își coordonezi proiectele. Faptul că ai un loc dedicat activităților profesionale te ajută să intri în starea de lucru și să te debarasezi de aspectele casnice.

home office

#2 Lumina naturală e prietena creativității

Nenumărate studii au arătat că lumina naturală chiar ajută la îmbunătățirea productivității și a stării de bine. Dacă poți, așează biroul cât mai aproape de o fereastră. Expunerea la razele soarelui ne ajută corpul să îți regleze programul de somn, ceea ce duce la creșterea nivelului de concentrare.

spatiu de lucru

#3 Lumina artificială creează ambianța potrivită

În anumite momente ale zilei, lumina naturală trebuie completată de surse artificiale de iluminat, am învățat asta de la specialiștii IKEA. Iar atunci când lucrezi de la birou, îți trebuie neapărat în spatele monitorului o lampă cu lumină caldă, care să tempereze nuanțele reci emanate de ecran. Altfel privirea îți va obosi mai repede, iar tu vei avea nevoie de mai mult timp pentru activitățile pe care le desfășori.

birouri si spatii de lucru diy bazaar

#4 Fă-ți o listă cu activități și proiecte

Încearcă să îți stabilești un program zilnic de lucru și să te ții de el. Nu lua pauze pentru curățenie sau cumpărături și nici nu sta la computer de dimineața până noaptea. Ține întotdeauna aproape o agendă în care să faci o listă cu priorități zilnice, pe care o alcătuiești de cum te așezi la birou. Ierarhizarea activităților și proiectelor te va ajuta să obții rezultate mult mai bune într-un timp mult mai scurt. Bifează fiecare aspect rezolvat. Îți va da un sentiment tare plăcut să vezi că ești tot mai aproape de finalul listei.

idei pentru birou

#5 Ține la îndemână produse de papetărie

Nu poți să afirmi că lucrezi de acasă și că ești eficient dacă atunci când te sună cineva pentru un proiect nu ai nici măcar un pix și o agendă la îndemână pe care să notezi câteva idei. Încearcă să ții aproape obiecte de care știi că te folosești în activitatea cotidiană: creioane, carioci, bandă adezivă, capsator, ștampile etc.

idei pentru birou

Poate că te-ar mai interesa să citești și:

Cum trebuie să arate un birou când lucrezi de acasă

4 birouri mici, dar cochete

Micuțul birou de acasă. Galerie foto

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îl distribui cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies