Întotdeauna mi s-a părut interesant să învăț o limbă străină. Mai ales una care nu seamănă deloc cu româna sau cu engleza studiată la școală. Am avut o etapă în care am vrut să învăț turca sau greaca. Între timp am deprins spaniolă în special de la televizor și din cursuri online. Dar mi-ar plăcea să încerc ceva mai ”exotic”.
Am început să citesc despre cum poți învăța mai ușor o limbă străină, să îmi fac un plan. Nici în română nu se lipește mare lucru de mine dacă trebuie să aprofundez ceva și nu mi-am punctat niște pași și obiective.
Ce spun alții
Potrivit wikihow.com următorii cinci pași ajută o persoană care își dorește să învețe o a doua limbă.
- Stai pe lângă un vorbitor nativ.
- Studiază în fiecare zi.
- Ține tot timpul aproape un dicționar.
- Privește, ascultă, citește și scrie în limba pe care vrei să o înveți.
- Vizitează o țară în care se vorbește limba pe care vrei să o înveți.
Am continuat să citesc despre asta și am găsi pe babbel.com un alt set de zece recomandări:
- Stabilește-ți clar motivele pentru care vrei să înveți limba respectivă.
- Găsește-ți un partener.
- Vorbește cu tine însuți/însăți.
- Concentrează-te pe ce este relevant, spre exemplu pe conversație.
- Distrează-te învățând.
- Comportă-te fix ca un copil care învață să vorbească.
- Nu te jena să vorbești limba chiar dacă mai ai mult până o vei fi învățat.
- Ascultă.
- Privește oamenii vorbind.
- Vorbește limba în fiecare zi.
Pe blogul Ted.com alte 7 sfaturi:
- Fii realist. Stabilește exact ce vrei să înveți. Spre exemplu 50 de cuvinte pe care să începi să le folosești, apoi ușor, ușor treci și la gramatică.
- Transformă învățarea unei limbi străine într-un stil de viață.
- Joacă-te zilnic cu noile cunoștințe pentru că așa creierul va considera informațiile utile și le va reține.
- Ajută-te de tehnologie. Un truc ar fi să îți schimbi limba telefonului mobil sau pe cea a computerului și astfel vei învăța o serie nouă de cuvinte.
- Gândește-te la învățarea unei limbi străine ca la o nouă experiență.
- Fă-ți prieteni cu care poți vorbi în limba pe care o înveți.
- Nu te teme că faci greșeli.
Unde îți poți duce copilul să învețe limba engleză
English Kids Academy este divizia International House specializată în predarea limbii engleze pentru copii. Și în acest an, cursanții cu cele mai bune rezultate sunt recompensați în cadrul Balului Britanic cu premii educaționale precum: tabere prin țară cu profesori britanici, cărți, rechizite, vouchere.
International House Bucharest este liderul cursurilor de limba engleză din țara noastră (poziție certificată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România timp de 5 ani la rând) și este membru al International House World Organization, ce numără peste 150 de centre de limbi străine în mai bine 50 țări. International House are o existență ce depășește 60 de ani pe piața produselor culturale și a pus bazele standardelor predării limbii engleze în lume, prin cursuri de pregătire a profesorilor. În România face asta de 15 ani.
English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregătire a profesorilor în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge.
Despre Balul Britanic
În 2017, cea de-a șasea ediție a Balului Britanic are loc în București, pe 9 iunie, în grădina Hotelului Caro. Evenimentul, cu o ridicată miză educațională și culturală, este organizat de International House Bucharest și English Kids Academy și se bucură anual de prezența Excelenței Sale Ambasadorul Marii Britanii, dl. Paul Brummell.
Balul adună aproximativ 700 de invitați: copii ai unor prestigioase școli din Capitală, cursanți ai English Kids Academy, părinți, profesori, directori ai instituțiilor de învățământ premiate, înalți demnitari și reprezentanți din domeniul educației.
În premieră, anul acesta, spectacole ale Operei Comice pentru copii vor fi aduse pe scena Balului Britanic. Ele vor fi completate de momente ale Cvartetul Anima, trupa de dansatori Be Unique (coordonată de Alex Nistor), Andra Gogan, trupa Amicii și Jo.
Deoarece evenimentul are și o miză caritabilă, intrarea se face numai pe baza unei donații de 35 lei pentru fiecare participant. Suma strânsă, precum și donațiile făcute la fața locului, sunt integral direcționate pentru a susține “Tabăra Steluțelor”, proiect educațional pentru copiii bolnavi și defavorizați aflați în grija Asociației M.A.M.E.. Înscrierea la Balul Britanic se face în ordinea achitării acestei donații conform principiului „primul venit-primul servit”.
Dacă articolul ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.