Cum ii faci pe copii sa gateasca si sa iubeasca mancarea

by admin
0 comment

Noul Catalog IKEA 2017 s-a lansat și a început deja să fie distribuit în București și în împrejurimi. Nici mai mult, nici mai puțin de 875.000 de exemplare vor ajunge în comunitățile din proximitatea magazinului până pe 10 septembrie. Colecțiile însă intră la raft din 1 septembrie 2016, iar prețurile prezentate în catalog includ TVA, sunt maxime și sunt valabile până pe 21 iulie 2017 (citește AICI care sunt tendințele propuse). 

Catalog Ikea

Sursă foto: Ikea România

Familia și importanța gătitului alături de cei mici reprezintă unul din pilonii de bază ai filosofiei propuse de retailer pentru anul ce vine. Pregătirea mâncării nu este doar o simplă deprindere, ci un ritual ce marchează trecerea prin etapele vieții și o tradiție care ne însoțește pe tot parcursul vieții și pe care mulți dintre noi o transmitem mai departe copiilor. IKEA a inclus în catalogul pentru 2017 un editorial în care explică beneficiile gătitului alături de cei mici. Iată câteva idei extrase de acolo.

”Cu cât copiii se implică mai mult în prepararea mâncării, cu atât li se va părea mai gustoasă și, până la urmă, vor mânca mai bine. (…) Obiceiurile alimentare ale copiilor se vor schimba pe viață dacă nu se vor implica în bucătărie. Nu vei face decât să îi împingi către alimente gata preparate și spre tentația de a mânca mai des. Sau vor deveni niște adulți pretențioși, cu care nu va fi plăcut să iei masa.” – Bryan Urbick, Director și Președinte Consumer Knoowledge Centre

Prezența copiilor în bucătărie de la o vârstă fragedă poate avea efecte nebănuite, de la dezvoltarea gustului pentru o varietate de alimente, până la deprinderea unui stil de viață sănătos și îmbunătățirea relațiilor sociale.

Părinților le este teamă ca cei mici să nu se accidenteze în bucătărie

O teamă legitimă! Dar dându-le copiilor ustensile supradimensionate sau care nu taie, aceștia își pierd rapid interesul pentru orice activitate de gen. Cunoscând acest fapt, tehnicienii IKEA au creat un cuțin special pentru copii (se numește SMABIT), proiectat pentru a evita rănirea în bucătărie.

”Dacă înveți să gătești de mic, vei continua și mai târziu. Este ca mersul pe bicicletă (…). De bază pentru gătit – și în bucătărie – este cuțitul. Dacă știi să îl mânuiești, poți face practic orice.” – Lennie Malmgren, dezvoltator de produse IKEA

5 reguli pentru părinți atunci când gătesc cu copiii (de la copii)

*Sursă: #CatalogulIKEA2017

#1 Nu ne corectați tot timpul. Ne face să fugim afară și să nu ne mai întoarcem.

#2 Nu vă supărați dacă greșim. Un înțelept a zis ”Învățăm din greșeli”. Și noi îl credem.

#3 Nu ne grăbiți! Avem nevoie de timp ca să învățăm; încercați să vă relaxați puțin.

#4 Nu este nimic rău dacă obosim sau ne plictisim.

#5 Și ce dacă facem mizerie? E mult mai amuzant așa! Stați să vedeți.

Dacă v-a plăcut acest articol despre cum îi facem pe copii sa gătească, atunci distribuiți-l și cu prietenii. În cazul în care aveți și alte sugestii de făcut, folosiți secțiunea de comentarii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies