Cum faci o floare uriasa din hartie

by admin
0 comment

Nu știm dacă v-ați gândit vreodată să faceți o floare uriașă, dar când am găsit acest tutorial foto nu l-am putut ignora. Minunata creație este perfectă pentru un decor de petrecere de copii.

Proiectul DIY l-am găsit pe Pinterest, dar din păcate nu am identificat sursa lui primară. Așa că am privit cu atenție imaginile și am extras de acolo pașii și materialele.

Sigur că poate părea un proiect ce necesită destul de mult timp și așa și este, dar rezultatul este spectaculos. Și merită! Gândiți-vă la expresia celor mici când vor vedea o astfel de floare uriașă! Ca să o faceți nu aveți nevoie de foarte multe lucruri.

Materiale necesare:

 • plasă;
 • un pahar de plastic;
 • hârtie de ambalat;
 • hârtie subțire în diferite culori;
 • sârmă subțire, ușor modelabilă (pentru frunze);
 • lipici;
 • bandă adezivă;
 • ață colorată;
 • sfoară;
 • clește pentru tăiat sârma;
 • foarfecă.

Cum procedăm:

Pasul 1: Pentru realizarea tulpinii, luăm plasa și tăiem din ea cu ajutorului unui clește astfel încât să creăm un cilindru. Pentru a face piciorul florii uriașe, răsucim plasa pe un pahar de plastic.

Pasul 2: Acoperim tulpina cu hârtie de ambalat sau cu ziar. După ce s-a uscat, o învelim într-un un nou strat de hârtie verde sau orice altă nuanță preferăm.

Pasul 3: Din aceeași hârtie verde facem și frunzele. Nervurile lor se realizează din liță sau sârmă ușor modelabilă, peste care se prind cu bandă adezivă bucăți de hârtie decupate în formă de frunze. Logic, nu? 🙂

Pasul 4: Pentru realizarea florii, tăiem petale de trei dimensiuni din hârtia colorată. Fiecare petală arată cam ca o mână de personaj de desen animate, cu 3 sau 4 degete. Începem cu petalele mici, apoi le adăugăm pe cele mijlocii și la final, pe cele mari. Le strângem pe toate în pumn, ca pe un buchet. Pentru a realiza mijlocul florii, folosim hârtie într-o nuanță diferită, tăiată sub formă de oval sau cerc, peste care putem lipi câteva fire de ață colorată, tăiate relativ scurt.

Pasul 5: Cu sfoară sau cu bandă adezivă prindem floarea de tulpină. În cazul în care floarea construită este prea înaltă sau prea grea, putem ascunde în paharul de la bază câteva pietre. Nu uitați să-i lipiți gura cu bandă adezivă, să nu înșirați pietrele prin casă 🙂

Pentru o mai bună înțelegere a acestui proiect DIY, priviți cu atenție colajul foto de mai jos:

floare uriasa

Sursă foto: Pinterest

Poate v-ar mai interesa să citiți și:

Cum faci o lustră din hârtie

Cum faci o ramă foto personalizată

Tutorial foto: Ghivece decorative

Dacă v-a plăcut articolul despre cum poți face flori uriașe din hârtie, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies