Înainte de a ne apuca de orice proiect pentru casă, e bine să ne facem o documentare cu privire la materialele și uneltele de care avem nevoie. Sigur că plecăm de la o idee clară, spre exemplu să punem faianță pe peretele din dreptul chiuvetei de la bucătărie. Un proiect accesibil și pentru o persoană care nu are foarte multe aptitudini în acest sens.
Dar pentru a fi cât mai eficienți la cumpărături, nu strică:
#1 Să aruncăm o privire pe site-urile retailerilor DIY
Pentru simularea proiectului mai sus menționat ne-am uitat pe Arabesque.ro, după:
- plăcile de faianță în modelul dorit;
- mortar sau adeziv;
- separatoare;
- chit pentru rostuit;
- nivelă;
- găleată;
- racletă;
- ciocan de cauciuc;
- burete.
Și cam asta ne-a venit în minte la prima strigare. Dacă am uitat ceva, sigur un consultant ne va completa lista de cumpărături când ajungem la raft. Totuși nu va fi foarte mult de adăugat și nu ne va da complet bugetul peste cap.
#2 Să întrebăm un prieten sau un meseriaș
Toți avem prieteni care au făcut lucrări de reamenajare în propriile locuințe. Poate au terminat recent un proiect pe care noi ne pregătim să îl începem. Așa că ar putea să ne povestească experiența lor și noi să învățăm din asta.
Sau dacă avem un meșter la care să apelăm, părerea lui avizată poate să ne scutească de multe bătăi de cap.
#3 Să citim cât mai multe informații despre cum se face proiectul pe care îl avem în mine.
Acum nu e greu să găseși informațiile de care ai nevoie. Cu o simplă căutare pe internet poți afla cam tot ce te interesează. E atâta conținut specializat, încât sigur găsim ceva care să ne lumineze măcar un pic în orice problemă.
Pentru proiecte diverse și nu neapărat complicate, am accesat și secțiunea Decorative de pe site-ul Arabesque, că poate ne mai vin idei. Ce am mai găsit pe acolo? Email, grund, vopsea, tencuieli, amorse… Brusc un perete pare să arate mai bine într-o altă nuanță.
Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.