CUM DECORAM MASA IN ACEASTA TOAMNA

by admin
0 comment

Inspirate din bogăția coloristică și vegetală specifică toamnei, decorațiunile specifice aranjării mesei din acest sezon se împart în patru stiluri, potrivit Chic Ville: Purple Harvest, Rustic Autumn, Olive Fall și Classic Autumn.

Recomandate în mod special pentru cinele festive, ele se remarcă prin amenajări unice, ce vizează constituirea unui ambient călduros și familial.

Am încercat să conturăm patru stiluri ușor de integrat în orice locuință, indiferent de personalitatea și mentalitatea proprietarului. Astfel, elementele tomnatice devin numitorul comun pentru ambientele propuse, însă, în funcție de preferințe, clienții pot opta pentru o masă elegantă, simplistă, sofisticată sau tradițională. – Mariu Șerbănescu, director de achiziții Chic Ville

Purple Harvest: Forme elegante pentru o masă relaxantă

Inspirat din coloritul impresionant al sezonului, stilul Purple Harvest explorează nuanțele ascunse ale toamnei, precum irizațiile de mov, îmbinate cu portocaliul cald al dovlecilor. Cele două culori de bază sunt completate de veselă în linii simple, sfeșnice și tăvi din cupru lucios, dar și de aranjamente florale și naproane din aceeași gamă cromatică. Ideal pentru o petrecere în grădină, din decorul Purple Harvest nu pot lipsi dovlecii din ceramică folosiți pentru servirea punch-ului de fructe.

decorarea mesei toamna

Sursă foto: Chic Ville

Rustic Autumn: Simplitatea este mereu în tendinţe

Finisajele de calitate și obiectele din sticlă precum decantoare, pahare sau suporturi de prăjituri predomină acest stil cu un aspect câmpenesc. Țesături fine, precum inul și cânepa, dar și lemnul în nuanțe natur – prezent în tăvi, sfeșnice, platouri sau boluri de fructe – întregesc aerul rustic al mesei. La capitolul cromatică, se remarcă nuanțele de verde, crem și bej. Pentru un efect special se recomandă utilizarea nucilor, a scorțișoarei, a dovlecilor verzi sau chiar a anghinarei.

decorarea mesei toamna

Sursă foto: Chic Ville

Olive Fall: Cu gândul la vacanța mediterană

Grecia și Spania au fost sursele de inspirație ale stilului Olive Fall, a cărui vedetă incontestabilă este frunza de măslin. Piesa de rezistență este fața de masă cu decor vegetal, pe care se așează accesorii precum oliviere, boluri și spatule pentru servit, toate cu simbolul central al decorului. Rafinamentul ambientului este sporit de elemente confecționate din cositor, dar și de textilele fine. Pentru a contrasta bogăția vizuală, se recomandă folosirea unor farfurii albe din ceramică lucrată manual.

decorarea mesei toamna

Sursă foto: Chic Ville

Classic Autumn: Masa ideală pentru reuniunile în  familie

Prin acest stil, Chic Ville readuce în prim plan lejeritatea unei cine în familie, în cadrul căreia tradiția este cuvântul cheie. Classic Autumn se definește prin textile cu motive vegetale de toamnă, aranjamente florale presărate cu boabe de măceș și decorațiuni colorate în nuanțe de vișiniu și portocaliu. Vesela din ceramică lucrată manual apare și în acest ambient, aducând prin carafe, boluri, platouri și oliviere acel element ce desăvârșește linia generală a mesei. Nu lipsesc decorațiunile specifice sezonului, precum dovlecii, fie ei decorativi sau comestibili.

decorarea mesei toamna

Sursă foto: Chic Ville

Află și care sunt culorile toamnei în materie de vopsele și ce stiluri de amenajare sunt recomandate pentru această perioadă din an. Mai multe idei de decorare a mesei găsiți în secțiunea DIY Masă frumoasă, din categoria Sărbători & Evenimente.


Iată alte câteva recomandări de sezon:

Cum se aranjează un șervet de masă în formă de fundă

Eticheta la o cină festivă

5 feluri în care puteți pune masa toamna


Dacă v-a plăcut articolul, nu uitați să îl distribuiți și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies