Cum decoram cu alb. Sfaturi de amenajare

by admin
0 comment

Luminos, curat și aerisit, albul poate da senzația de spațiu chiar și în încăperi de mici dimensiuni. Pentru a  ieși în evidență, o cameră complet albă are nevoie de texturi, forme și accente.

Deși pare extrem de maleabil, albul trebuie dozat cu grijă, altfel riscăm să creăm un decor mult prea simplu și plictisitor.

Pentru a evita acestă situație, țineți seama de următoarele aspecte:

  • Alătură, combină și suprapune stiluri și texturi pentru a evita monotonia pe care albul ar putea-o imprima. Vor da o notă de rafinament decorului!
  • În vitrine sau pe rafturi așează piesele mari în spate și pe cele mici în față. O oglindă pe fundal va da senzația de mai mult spațiu și totodată va face ca decorul să pară mai bogat.
  • Într-o cameră albă, lemnul mobilei și cel al dușumelei pot constitui elemente accent. Varianta sigură este cea cu tonuri naturale.
  • Spațiul mai poate fi îmbogățit și cu ajutorul pernelor, al păturilor sau al ramelor decorative. Jucă-te! Pe o bază albă poți pune orice combinație de culori. Singura regulă de care trebuie să ții seama este ca nuanțele din detalii să fie complementare.
  • Alătură negru unui decor în totalitate alb. Piesele în tonuri închise vor crea puncte de interes în încăpere. Nu trebuie să fie elemente de mari dimensiuni, poți opta pentru o ramă foto, o măsuță de cafea sau o lampă decorativă.
  • Albul poate fi ”ajutat” prin adăugarea de oglinzi, în special în zonele în care se reflectă lumina. Atenție însă la ce se vede în oglindă! Nu este de dorit ca debaraua sau ușa de la toaletă să devină ”elemente de decor” în camera de zi! Ideal ar fi să orientezi oglinzile către fereastră sau către grădină. În felul acesta vi aduce în casă puțin din frumusețea naturii.
  • Obiectele din sticlă și/sau cristal sunt binevenite într-o amenajare complet albă. Fiind transparente, ele permit ca lumina să treacă și să se reflecte în diferite colțuri ale încăperii, creând forme și texturi noi.

albul in amenajarea interioara

Pereții albi

Pereții albi și simpli pot fi extrem de plictisitori dacă nu sunt combinați cu diferite elemente și texturi. Pentru a da camerei un plus de vitalitate, cel mai la îndemână sunt oglinzile, tablourile și ramele, dar și tapetul sau autocolantul.

  • În funcție de textura sa, tapetul alb poate fi extrem de comun sau de elegant. Firul de mătase dă un aer rafinat, în timp de un imprimeu floral sau pastelat îl face să pară mult mai accesibil.
  • Dacă pereții sunt din lemn îi putem revopsi în totalitate sau îi putem șlefui, dând astfel încăperii o notă chic.
  • Elementele arhitecturale din lemn sau ipsos îmbracă frumos un decor exclusiv alb.
  • Dacă alegi să vopsești pereții în alb, optează pentru două tonuri diferite. Trasează linii verticale sau orizontale pentru un plus de textură. Pentru decoruri mai sofisticare sunt recomandate nuanțele sidefate, ce dau strălucire camerei.

Pentru mai multe idei de amenajări cu alb, ai mai jos câteva poze pe post de inspirație!

albul în amenajarea interioară

albul în amenajarea interioară

albul în amenajarea interioară

albul în amenajarea interioară

Dacă ți-a plăcut articolul cu sfaturi și idei de amenajare cu alb, distribuie-l și cu prietenii!

Sursă foto

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies