Cum creezi un spatiu de munca sanatos

by admin
0 comment

Cele mai importante aspecte care ajută la menținerea unui ambient sănătos la locul de muncă vizează utilizarea unui mobilier adecvat, amenajarea unor zone de recreere și inițierea unor programe flexibile pentru angajați.

Companiile prezente pe piața locală au început să țină cont de faptul că un angajat sănătos și fericit este mai productiv decât unul bolnav și frustrat. Iar, deși țara noastră este cunoscută și pentru o forță de muncă low-budget, companiile au început să investească din ce în ce mai mult în confortul angajaților. – Iuliana Carata, co-fondator Techno Office.

Secretul stă în ergonomie

Alegerea unui mobilier ergonomic trebuie să țină cont, în primul rând, de mobilitatea pe care o permite utilizatorului, dar şi de materialelor din care acesta este confecționat, de efectul asupra organismului și de durabilitatea în exploatare.

Un scaun ergonomic cu reglaje și mecanisme adecvate ne scutește de dureri lombare, cervicale și/sau de crize de nerv sciatic. La fel și un birou cu sistem adaptabil pe înălțime (sit-up desk), la care un angajat poate munci atât din picioare, cât și de pe scaun sau un birou tip lounge, care permite adoptarea în tipul lucrului a unei poziții confortabile.

Sursă foto: Techno Office

Sursă foto: Techno Office

Office lounge și zone de relaxare

Companiile mai pot veni în ajutorul angajaților cu o amenajare informală a spațiilor comune (săli de ședință sau încăperi special dedicată pauzelor de relaxare). În aceste cazuri, Techno Office recomandă folosirea unui mobilier precum cel de lounge, dar și integrarea unor canapele, fotolii, console de joc sau instrumente muzicale.

Interesant:

Potrivit Techno Office, 70% dintre companiile care își amenajează birourile, cu precădere din industriile de media, publicitate, IT și FMCG, aleg să implementeze un spațiu de relaxare destinat prezentărilor, brainstorming-urilor sau discuțiilor informale.

Programe flexibile

Dacă în mari corporații din afara României angajații beneficiază deja de posibilitatea unor programe prin care pot profita de mobilitatea oferită de tehnologie, pe piața locală, numărul companiilor cu programe flexibile este foarte mic.

În cazul în care lucratul de acasă, măcar într-una din zile, nu este o posibilitate, Techno Office recomandă, atunci când domeniul o permite, alternarea muncii de birou cu cea desfășurată pe teren, fapt ce îi destinde angajatului corpul și mintea. În cazul companiilor mici, care își desfășoară activitatea într-un imobil cu acces la un spațiu în aer liber, sezonul cald este un moment propice în care activitățile cotidiene pot fi desfășurate în afara biroului.

Dacă deja lucrezi de acasă, uite câteva articole care te-ar putea interesa:

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies