Cum arata Vila Vintila Bratianu

by admin
0 comment

Situată în zona Grădina Icoanei, Vila Vintilă Brătianu este una dintre cele mai sobre și mai impunătoare construcții din București. Realizat de arhitectul Petre Antonescu, imobilul are o suprafață de circa 1.700 mp și un teren de aproape 2.500 mp. Vila păstrează și acum sobrietatea demnă de istoria la care a fost martoră. Aici s-a semnat Convenția prin care România și-a dat acordul de a intra în Primul Război Mondial împreună cu Antanta.

Vila Vintila Bratianu

Sursă foto: Regatta

Ornamentată cu lambriuri și plafoane din lemn, cu arcade decorate cu lemn sculptat, cu parchet din lemn masiv, candelabre de alamă, vitralii originale, ochiuri de geam sablat, dar și cu șemineu și corpuri de mobilier originale ce au supraviețuit trecerii timpului, vila are silueta unui conac fortificat din secolul al VIII-lea, din Țara Românească. Imobilul a fost recent restaurat de arhitecta Cristina Woinaroski, autoarea cărții “Lotizarea și Parcul Ioanid”.

Reședința se compune dintr-un corp principal și un corp secundar, ce comunică între ele. Ambele sunt alcătuite din subsol, parter, etaj, mansardă și pod. Subsolul este destinat spațiilor tehnice și depozitării, accesul făcându-se atât din interior, cât și din exteriorul casei. Parterul cuprinde un hol central, un birou, o bibliotecă, două saloane și se continuă cu un corpul secundar, dedicat spațiilor de servicii: bucătărie, oficiu, spălătorie și anexe.

Vila Vintila Bratianu

Sursă foto: Regatta

Vila Vintila Bratianu

Sursă foto: Regatta

Vila Vintila Bratianu

Sursă foto: Regatta

Etajul este alcătuit din dormitoare, băi și garderobe, iar la mansardă se găsesc alte dormitoare și un spațiu deschis. Vila este prevăzută cu o scară principală centrală, ce permite comunicarea între parter și etaj și o scară secundară, ce face legătură între toate nivelurile.

Vila Vintila Bratianu

Sursă foto: Regatta

Vila Vintila Bratianu

Sursă foto: Regatta

Vila Vintilă Brătianu se află în portofoliul companiei imobiliare Regatta și poate fi cumpărată pentru 3,9 milioane euro.

Cine a fost Vintilă Brătianu?

Vintilă Brătianu, fiul omului politic Ion C. Bratianu, a succedat fratelui său Ionel Bratianu la conducerea Partidului Național-Liberal. În perioada 1907-1910, a fost primar general al Capitalei și poate fi considerat unul dintre autorii morali ai proiectul de parcelare a fostei Grădini Ioanid, unde, pe unul dintre loturi, și-a ridicat propria casă. Între 1916 și 1917 și, mai apoi, între 1922 și 1926,  a fost ministru de finanțe. Din 1927 până în 1928 a ocupat funcția de președinte al Consiliului de Miniștri.


Dacă vă place proprietățile prezentate în imagini, găsiți mai multe în secțiunea Turul casei. Iată câteva recomandări:


Dacă v-a plăcut articolul despre Vila Vintilă Brătianu, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies