Cum arata o locuinta de lux

by admin
0 comment

De multe ori când auzim ideea de locuință de lux ne gândim că nu e pentru noi, că e ceva ce nu ne putem permite și, prin urmare, nici nu face sens să ne documentăm cu privire la respectivul proiect rezidențial.

Dar poate că tocmai această documentare ne-ar putea convinge că, pe termen lung, acel mixt de criterii care formează luxul, sunt o investiție care merită cu adevărat. Și nu vorbim aici de un lux opulent, ci de unul sinonim cu calitatea, confortul și rezistența în timp.

Dezvoltatorul imobiliar Adama a alcătuit o listă cu cinci criterii conform cărora locuința aleasă este una de lux:

#1 Calitatea construcției și finisajele

Nu vă grăbiți să vă mutați într-un proiect rezidențial până când nu vă informați cu privire calitatea construcției – rezistența structurii, sistemul de hidro-izolație, etc. Apoi studiați cu atenție finisajele. În cazul lor, pe lângă modul în care au fost montate, importante sunt și țara de proveniență și renumele producătorului. Plăci ceramice Marazzi, căzi Jacuzzi, obiecte sanitare Philippe Starck sau parchet Berti din Italia sunt doar câteva exemple de branduri de top în materie.

Finisajele sunt cele care fac un ansamblu rezidențial să fie unul de lux.

Uitați-vă cu atenție la pachetul standard de finisare a unei locuințe, pentru că el vă poate oferi informații esențiale despre calitatea și rezistența întregului imobil. Un dezvoltator care a acordat atenție finisajelor (parchet, gresie, faianță, feronerie, etc.), folosind produse de calitate, este foarte probabil că s-a preocupat înainte de structura și rezistența proiectului său. Stilul ar trebui să fie unul neutru, pentru a se preta gusturilor oricărui locatar și a putea personaliza ușor apartamentul.

locuință de lux

Sursă foto: DIY Bazaar

Sursă foto: DIY Bazaar

Sursă foto: DIY Bazaar

locuință de lux

Sursă foto: DIY Bazaar

#2 Arhitectura clădirii

Un ansamblu rezidențial de lux ar trebui să iasă în evidență nu doar la interior, ci și la exterior. Clădirea ar trebui să fie un reper pentru o zonă, o construcție-statement, cu o arhitectură aparte. Prin urmare căutați un proiect echilibrat, care arată la fel de bine și de afară și dinăuntru.

Forma aparte a clădirii, fațadele, înălțimea sau trecerea de la vechi la nou în stil cu arhitectura zonei sunt elemente care pot scoate din anonimat un proiect rezidențial.

Sursă foto: Adama

Sursă foto: Adama

Cu certitudine, clienții apartamentelor de lux sunt interesați de calitate și iau în calcul criteriul de ”value for money” pentru locuința lor, dar pe lângă criteriile raționale, le iau în calcul și pe cele emoționale sau care țin de design. De exemplu, primul motiv pentru care clienții se orientează spre Evocasa Selecta, ansamblul premium din portofoliul Adama, este arhitectura deosebită a proiectului, declară Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group, dezvoltator imobiliar.

#3 Suprafețe și compartimentări

Într-o piață dominată de criteriul celui mai mic preț, ceea ce influențează automat și suprafețele apartamentelor, o locuință de lux ar trebui să fie sinonimă cu suprafețe generoase atât la interior, cât și la exterior. Alte criterii ce individualizează un apartament premium sunt formele și compartimentările. Chiar și nemobilat, el are un design aparte, fiind dominat de linii curbe, de spații vitrate extinse și de forme deosebite, elemente ce nu se regăsesc în cazul locuințelor de pe segmentul mediu și inferior.

Sursă foto: DIY Bazaar

Sursă foto: DIY Bazaar

Sursă foto: DIY Bazaar

Sursă foto: DIY Bazaar

Un apartament de lux ar trebui să vină însoțit și de o terasă de mari dimensiuni, ce poate depăși inclusiv suprafața apartamentului, având astfel posibilitatea ca, în 150 mp de exemplu, să vă amenajați și propria grădină privată și o zonă de lounge pentru socializarea cu prietenii.

Sursă foto: Adama

Sursă foto: Adama

#4 Localizarea proiectului

Nu doar standardul la care este realizat ansamblul la interior și la exterior este important, ci și zona în care este amplasat. Printre zonele recunoscute în București pentru tradiția rezidențială, calitatea locuirii și atmosfera aparte, se numără Foișorul de Foc, Primăverii sau Cotroceni.

În cazul locuințelor premium, accesul la mijloacele de transport în comun nu este un factor esențial. Primează însă apropierea de zonele de interes ce rezonează cu stilul de viață al locatarilor: Piața Universității, Piața Romană, Opera Română sau Teatrul Național.

Sursă foto: Adama

Sursă foto: Adama

#5 Comunitatea selectă

Un proiect de lux este definit și de comunitatea sa de locatari. Cei mai mulți cumpărători de locuințe premium sunt cel mai probabil avocații, notarii, doctorii, oameni de afaceri, expați, care achiziționează  apartamentul pentru locuire sau ca investiție.

Pentru mai multe sfaturi de home decor vizitați și secțiunile Sfaturi de amenajare și Turul casei. Iar dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies