Cum arată baia de vis. Studiu GoodHome (Brico Depot)

by admin
0 comment

Am mai scris în trecut despre mobilierul pentru baie de la Brico Depot care m-a atras prin modularitatea sa ce îl face potrivit pentru spații de la foarte mici la foarte mari. Și cum cei care au un grup sanitar mare mai mult ca sigur au și cel puțin unul mic, iar cei care au o toaletă de dimensiuni reduse sunt cel mai probabil în căutare de soluții pentru optimizare, am zis să revin asupra subiectului având în vedere gamele recent lansate de retailerul pentru casă și grădină.

Noi ne înscriem în prima categorie și ne gândit serios că momentul renovării băilor este tot mai aproape.

Prin colecția #GoodHome, Brico Depot promite să simplifice îmbunătățirea locuinței și să o facă accesibilă tuturor. Soluțiile oferite nu sunt doar funcționale, ci și cu impact redus asupra mediului prin bateriile cu consum scăzut de apă. Iată câteva exemple pentru băi:

 • Unitățile subțiri din gama Imandra pot fi utilizate pentru a crea un perete de depozitare prin îmbinarea mai multor dulapuri generând un efect de dressing.
 • Dulapurile de colț, tot de la Imandra, precum și rafturile tăiate la dimensiune simplifică adăugarea de spațiu de stocare acolo unde unghiurile nu sunt conform corpurilor standard.
 • Radiatoarele portprosop cu montare pe perete eliberează spațiul de pe podea și permit atât depozitarea, cât și uscarea prosoapelor.
 • Cabinele de duș Beloya au un sistem de deschidere ce poate fi adaptat unei multitudini de configurații, ajutând și ele la eliberarea de spațiu de pe podea.

Despre baia de vis, din studiul GoodHome

Odată cu lansarea noii colecții Goodhome, Brico Depot a realizat și un studiu la nivel european, ce a arătat că pentru cei mai mulți baia de vis este bine organizată și oferă un nivel sporit de confort. Iată cum poți obține asta:

 • Poziționarea optimă a sanitarelor și a corpurilor de mobilier. Specialiștii spun că un spațiu liber de 70 cm în fața căzii și de 80 cm în fața dușului și a lavoarului îți va da posibilitatea să te miști fără probleme, iar în lateralele vasului de toaletă sunt optimi 20 cm și în față cel puțin 40 cm. Dacă vrei să te usuci și să te îmbraci în baie, ideal este să ai un spațiu de cel puțin de 100 cm.
 • Înălțimea corectă. Un lavoar cu o înălțime de 80-87 cm este perfect pentru a te spăla pe mâini și pe dinți. Iar o oglindă așezată între 152 și 183 cm se află în poziție corectă. Cota minimă este de 120 cm.
 • Montarea accesoriilor de baie. Știai că prosoapele trebuie poziționate la aproximativ 80 cm de covorul din fața căzii/dușului pentru a avea acces rapid la ele? Eu am aflat din acest studiu. 🙂

Specialiștii Brico Depot mai recomandă ca:

 • Ușile dulapurilor și sertarele să aibă închidere lentă pentru menținerea unei atmosfere de liniște și relaxare;
 • Sertarele să aibă deschidere completă pentru a vizualiza rapid întregul conținut și a valorifica la maxim capacitatea de depozitare;
 • Prosoapele și halatele să stea pe cârlige, iar în jurul lavoarului să fie montate accesorii de stocare pentru produsele de igienă și îngrijire personală (vezi gama Amantea);
 • Sertarele și dulapurile să fie compartimentate și organizate cu ajutorul coșurilor și/sau a diferite dispozitive (vezi gama Koros).

Alegerea plăcilor ceramice

Experții în bricolaj și amenajări sugerează să predomine nuanțele neutre, iar accentele de culoare să fie folosite cu precădere în anumite zone din baie, precum este dușul sau lavoarul. Când vine vorba despre textura plăcilor ceramice, chiar dacă cele netede sunt mai ușor de curățat, cele în relief dau mai multă personalitate spațiului, căldură și confort. Combinațiile de neted cu texturat merg atât pe podele, cât și pe pereți.

Sursă foto: Brico Depot

Sursă foto: Brico Depot

Pentru a crea senzația de mai mult spațiu într-un grup sanitar de mici dimensiuni, optează pentru plăci ceramice mai mari. Dacă alegi mozaic, atenție la model! Cu cât sunt mai multe rosturi, cu atât spațiul se comprimă și mai tare. Ideea de mai mult loc se obține și dacă alegi să montezi plăci cu finisaj lucios sau din sticlă, deoarece ele reflectă și distribuie lumina uniform.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies