CUM AMENAJEZI O BAIE MICA

by admin
0 comment

Atunci când ai de amenajat o baie mică (și mulți ne găsim în situația asta!), funcționalitatea este extrem de importantă! Poate cea mai importantă! Pentru că fiecare obiect trebuie să aibă locul lui bine stabilit, să fie cu adevărat necesar în toaletă și să nu încarce suplimentar spațiul.

Și cum cel mai bun exemplu este cel vizual, am selectat câteva scheme de amenajare care să vă inspire și, totodată, să vă arate ce puteți și ce nu puteți face într-un spațiu relativ modest. Principiul ”Less is better” (Mai puțin e mai bine) se aplică aproape de fiecare dată în situații de acest gen. Excepție fac decorurile dramatice sau cele eclectice, în care accentele de culoare sau excesul de decorațiuni sunt elemente cheie ale ambientului.

Într-o baie de mici dimensiuni trebuie să fim foarte atenți la direcțiile în care se deschid ușile dulapurilor, să nu se lovească sau să se blocheze între ele. La fel și sertarele.

băi mici

Sursă foto: Pinterest

Mixtul între corpurile de mobilier cu uși și cele cu structură scheletică trebuie să fie echilibrat.

Adică nu exagerați cu dulapurile închise doar că puteți ascunde orice în ele, că s-ar putea să dea un aspect sufocant într-un spațiu mic. Combinați-le cu câteva rafturi sau etajere care nu blochează vizual ambientul și lasă privirea să circule. Dar atenție, rafturile vă obligă să țineți totul în ordine!

băi mici

Sursă foto: Pinterest

Secretul într-un spațiu mic este să utilizați doar strictul necesar!

Altfel spus, nu țineți toate prosoapele într-o baie mică. Lăsați-le acolo doar pe cele pe care le folosiți în mod curent. Restul depozitați-le într-un dulap din casă. La fel și stocul de hârtie igienică care poate sta foarte bine într-o cămară, nu la întâmplare pe podea.

băi mici

Sursă foto: Pinterest

Buna organizare ne permite să introducem în decor și diferite ornamente sau plante.

Dacă totul este bine pus la punct, într-o baie mică putem include și elemente de decor și plante care să completeze ambientul și să îi dea personalitate. Câteva tablouri, corpuri de iluminat cu un design interesant, coșuri din sârmă sau ratan, obiecte din ceramică își pot găsi foarte bine locul aici.

băi mici

Sursă foto: Pinterest

băi mici

Sursă foto: Pinterest

Dacă vreți să obțineți un efect dramatic, memorabil, mergeți pe contraste puternice.

În această baie mică, în care pereții au fost ornamentați și vopsiți în negru, este mai mult decât evident elementul dramatic. Ruperea tiparelor și a convențiilor de amenajare pentru un astfel de spațiu produce un efect memorabil.

băi mici

Sursă foto: Pinterest

Pentru și mai multe idei de amenajare a băilor, indiferent de dimensiune, poate v-ar mai interesa să citiți și:

5 băi futuriste

Băi moderne. Galerie foto spectaculoasă

Diferite idei de amenajare a băilor


Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies