Cum am vopsit norisori pe perete, cat a durat si cat a costat

by admin
0 comment

Nu e lucru ușor să te apuci să zugrăvești o încăpere, dar să știți că nu este nici chiar atât de greu. De multe ori ne imaginăm procesul mai complicat decât este și asta ne pune opreliști. Și parcă nu ne mai vine să ne apucăm…

Eu aveam în plan de multă vreme să fac o schimbare în spațiul meu de lucru de acasă și după ce mi-am cumpărat decorațiunile și piesele de mobilier dorite, mai simțeam nevoia de ceva. Iar acel ceva era un perete cu model, care să îmi accentueze starea de bine, dar și pe cea de relaxare, mai ales atunci când petrec multe ore în fața laptopului. Așa a apărut ideea peretelui cu norișori.

perete cu norisori

Dar de la idee la implementare am avut de parcurs un întreg proces. Recunosc că dacă trebuia să îl fac singură pe tot, ar fi durat ceva mai mult. Dar, odată ce am acceptat #confruntareaculorilor lansată de Leroy Merlin România și Duraziv, lucrurile au început să se ordoneze ușor, ușor.

Lista mea de materiale:

Poate cel mai greu lucru pe care trebuie să îl facem atunci când planificăm un astfel de proiect DIY (DIY = do it yourself) este lista cu materiale. Pentru că, dacă nu treci pe ea tot ce-ți trebuie de la început, s-ar putea să faci mai mult de un singur drum la magazin.

Pentru proiectul meu am apelat la doamna Iuliana Cristea, expert Duraziv în tehnica aplicării vopselelor. Chiar dacă în linii mari știam de ce am nevoie, pierdeam din vedere mici detalii care au făcut diferența când ne-am apucat de treabă.

Lista finală:

  • Chit și șpaclu pentru repararea micilor fisuri din pereți;
  • Trafalet mare și amorsă concentrată Luxens pentru a pregăti pereții pentru igienizare (amorsa se aplică înainte de a da cu vopsea);
  • Trafalet mare și vopsea lavabilă albă Luxens pentru igienizarea pereților camerei și pentru tavan;
  • Trafalet mare și vopsea lavabilă gata colorată Luxens, nuanța ”Senin de primăvară”, pentru peretele de contrast;
  • Trafalet mic și vopsea superlavabilă albă Duraziv Fără Miros pentru norișori;
  • Autocolant pentru realizarea șabloanelor de norișori;
  • Cuter pentru decuparea șabloanelor;
  • Benzi de hârtie în două dimensiuni (2 şi 5 cm) pentru protecția plintelor și pentru aplicarea șabloanelor pe perete;
  • Folie protectoare pentru parchet și mobilă.

Bugetul total: puțin peste 200 de lei

perete cu norisori

Timp de lucru:

Pentru că am avut de igienizat o cameră de circa 12 mp, ne-am apucat de treabă de dimineață, pentru ca spre amiază pereții să fie uscați și să putem realiza peretele cu norișori.

Pe scurt, am făcut reparațiile cu chit acolo unde apăruseră crăpături, apoi am dat o mână de amorsă, iar la final două straturi de vopsea albă de la Luxens, produsă de Duraziv. Nu am consumat mai mult de 5 L de lavabilă.

Peretele de contrast l-am făcut direct bleu (nuanța se numește ”Senin de primăvară”), iar la circa 2-3 ore de la aplicare, am trecut la realizarea modelului ales. Pentru nori am utilizat Duraziv Fără Miros, e prima vopsea ecologică din România şi, dacă tot pictam nori, m-am gândit că e cea mai potrivită, nu?

perete cu norisori


De știut:

Vopseaua lavabilă Luxens, produsă de DURAZIV şi disponibilă exclusiv în rețeaua de magazine Leroy Merlin, se usucă rapid, acoperă foarte bine și este disponibilă în cutii de 2,5 L, 5 L și 10 L. Pe lângă alb, puteți alege dintr-o selecție de 30 de culori, fără să fie nevoie să mai așteptați la mașina de colorat.


collage

Cum am făcut șabloanele pentru norișori:

Poate vi se pare complicat să realizați manual niște șabloane, dar credeți-mă nu este chiar așa. Cu o riglă și un creion, puteți desena pe o bucată de autocolant forma dorită, apoi o tăiați folosind un cuter. Același șablon îl putem folosi de mai multe ori.

Pentru modelul ales am făcut nori de două dimensiuni.

perete cu norisori

perete cu norisori


Atenție:

Șabloanele se prind pe perete doar cu benzi speciale de hârtie, disponibile în orice magazin DIY! Scotch-ul sau adezivul de pe autocolant se desprind de cele mai multe ori cu tot cu vopsea și/sau tencuială!!!


Dar, gata cu vorbăria! Ia priviți filmul întregului proiect să vă convingeți cât este de ușor este să transformi decorul unei camere cu ajutorul culorilor.

Modelul acesta cu norișori merge foarte bine și în camera unui copil, așa că merită din plin tot efortul nostru. 🙂

Dacă v-am deschis apetitul pentru vopsit și renovat atunci vă recomand pagina de Idei noi de la DURAZIV și site-ul Leroy Merlin pentru a vă face aprovizionarea completă.

Spor la treabă!

#confruntareaculorilor #onedaytransformation #facemfacem #duraziv #luxens

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies