#CREATIVO in cifre, un eveniment ce sustine afaceri romanesti

by admin
0 comment

#Creativo, un concept unic pe piața locală dedicat designerilor și artizanilor români a adunat la un loc peste 5.000 de pasionați de modă.

O bună parte din aceștia au și participat la ateliere gratuite – de cusut și brodat, de croit tipare și drapaj, de creație vestimentară, fashion PR, styling sau de consiliere și dezvoltare personală – și au asistat la demonstrații cu mașini și utilaje folosite în industria textilă. Evenimentul a avut loc în București, la The Ark, între 15 și 16 octombrie.

#creativodetoamna

Sursă foto: #Creativo

„Ne-am dorit să oferim o mostră a vieţii de designer, a ceea ce presupune să fii parte din industria modei, indiferent dacă vorbim despre croitorie, proiectare vestimentară, design sau felul în care reuşeşti să-ţi spui povestea. Trainerii noştri sunt persoane cu o experienţă considerabilă, experţi în domeniu, cum este designerul Mirela Diaconu sau Ines Turturică, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în PR din România. Prin expertiza lor şi cu ajutorul partenerilor noştri ne dorim să oferim un sprijin real celor care vor să înceapă un business în domeniu şi să ofere o alternativă invaziei de produse made in China.” –  Vlad Iliescu, general manager Atelierele ILBAH, co-organizator #Creativo

Alături de traineri au fost şi cei care au reuşit deja în fashion, precum Răzvan Vâlceanu, care a renunțat la jobul de top de la una din companii mari de IT&C pentru a-şi urma pasiunea.

„Am răspuns cu drag invitaţiei partenerilor de la Atelierele ILBAH fiindcă am sprijinit întotdeauna industria creativă. Prin conferinţa pe care am susţinut-o la #Creativo încerc să transmit celor din jur din experienţa şi, mai ales, din pasiunea mea. De aceea, am ales ca şi expoziţia de cămăşi, instalată în zona atelierelor de creaţie, să inspire şi să vorbească despre îmbinarea dintre artă şi măiestrie tehnică.” – Răzvan Vâlceanu, designer

Toţi vizitatorii au putut participa şi la demonstraţiile oferite cu maşinile de cusut, surfilat, brodat şi de craft, casnice şi industriale, vârf de gamă pe piaţa de profil.

„Ne bucurăm că am avut atât de mulţi vizitatori interesaţi de maşinile noastre, care au descoperit cât de multe lucruri pot realiza cu acestea, fără a face investiţii uriaşe şi ne bucurăm că le-am arătat celor care ne-au trecut pragul că această pasiune este una accesibilă din punct de vedere financiar, aplicabilă la orice vârstă şi indiferent de profesia de bază.” – Dan Coandă, managing partner BroRom, importator oficial al maşinilor Brother şi co-organizator al evenimentului

Shopping românesc, designeri din noua generaţie

Pe lângă maratonul de ateliere, conferinţe şi demonstraţii, vizitatorii au putut admira şi o expoziţie a designerilor consacraţi, cum ar fi Mirela Diaconu, Răzvan Vâlceanu, Adrian Oianu, dar şi branduri noi cum sunt Gina Cas sau Maressia. Iar pentru că la un astfel de eveniment nu puteau lipsi designerii din generaţia nouă, peste 20 de expozanţi au încântat cu creaţiile lor. Moenra, Atelier Muna, Maison Ilia, Aranjat by Anne, Milena, Pink Amnesia by Iuliana Stanciu sunt nume noi din industria de fashion, designeri la început de drum care au adus la #Creativo colecţii fresh, funky, modele unicat sau în ediţie limitată.

Nu au lipsit nici ţinutele de ocazie sau concept, de la Sigma Fashion şi FeelFree, dar nici cele destinate micilor vizitatori: cei mai veseli pantaloni din oraş de la Meg Wi Baby, hainele unicat de la mamele antreprenor de la asociaţia Work At Home Moms sau ţinutele asortate mame-fiică de la MiniMaxi Urban Style. Printre expozanţi s-au numărat şi artizani, maeştri ai cusutului şi ai brodatului care au adus la accesorii, quilturi şi obiecte de decor – MAC Design şi Quilts and more, Miss Peony, Timega, Romanian Blouse şi EllaPatro.

La #Creativo au venit şi numeroși furnizori importanţi pentru dezvoltarea unui business în acest domeniu, dar şi pentru cei care doresc să realizeze haine sau obiecte de decor ca hobby, acasă: textile de la Fabrix.ro, tipare şi manechine de croitorie de la tiparedecroitorie.ro, accesorii de la Prym, maşini de cusut, brodat şi surfilat de la cusutsibrodat.ro.

Următorul #Creativo

Ediţia viitoare a #Creativo va avea loc în luna aprilie 2017 şi promite o surpriză de proporţii pentru micii antreprenori din industria modei, un sprijin real pentru dezvoltarea afacerilor şi revitalizarea industriei de fashion din România.

Mai multe poze găsiți și AICI.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies