CRACIUN DO-IT-YOURSELF (DIY). IDEI SIMPLE DE PUS IN PRACTICA

by admin
0 comment

La fiecare Crăciun avem o dorință nebună de a cumpăra noi și noi ornamente. An de an! Cu toate că debaraua sau garajul sunt pline. De ce? Cred că e în natura noastră să ne dorim tot mai mult, iar, pe de altă parte, tot în natura noastră e să uităm de lucrurile de care nu ne folosim în fiecare zi.

Dar înainte de a pleca spre magazin să facem provizii ca și când ăsta este primul Crăciun din viața noastră, mai bine aruncăm o privire prin cutiile cu ornamente pe care le avem deja. O parte dintre ele le putem refolosi pentru a face altele noi. Sau putem încerc câteva proiecte de Do-It-Yourself (DIY), care implică resurse materiale și financiare puține. Iată câteva idei:

#1 Șemineu pictat

Multă lume își dorește un șemineu, dar destul de puțină se și bucură de unul. Pentru cei care stau la bloc sau au locuințe prea mici ca să se gândească măcar la unul electric, există varianta șemineurilor decorative.

semineu decorativ

Sursă foto: Pinterest

Cum se face un astfel de șemineu decorativ?

Pe o bucată de pânză aplici două straturi de vopsea tip tablă de scris (se găsește în magazinele de Do-It-Yourself din România), iar după ce s-a uscat, cu o cretă, faci modelul dorit. Îl ancorezi foarte ușor pe perete, de un cui, dacă prinzi pânza pe o bară sau o baghetă din plastic ori din lemn și o legi cu o sfoară.

Dacă ai un șemineu în adevăratul sens al cuvântului, fie el funcțional sau nefuncțional, iată cum îl poți decora.

#2 Fă un brad altfel

brazi decorativi

Sursă foto: hankandhunk.com

Iată și mai multe idei de brazi decorativi.

#3 Joacă-te cu fetru

Din fetru de 3 mm decupați steluțe și folosiți-le pentru a face ornamente. Găsiți toți pașii în tutorial.

ornamente din fetru

Sursă foto: DIY Bazaar

Și dacă tot v-ați apucat de făcut steluțe, combinați-le cu câteva conuri de brad și faceți o ghirlandă. O puteți utiliza pentru a orna aproape orice colț din casă. Iată și tutorialul.

ornamente din fetru

Sursă foto: DIY Bazaar

Din fetru de 1 mm, ață, panglică și nasturi puteți face acest tip de ornamente DIY pentru pomul de Crăciun. Asta dacă aveți răbdare să decupați forme și să coaseți de mână. Nu uitați să puneți vată la mijloc înainte de a vă apuca de festonat.

globuri din fetru

Sursă foto: wonderfuldiy.com

Mai multe idei asemănătoare găsiți în secțiunea Sărbători & Evenimente/Crăciun a site-ului. Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies