Covor din ciucuri colorati

by admin
0 comment

Te-ai întrebat vreodată cum se face un covor? Dacă ai răspuns cu ”Da”, următoarea idee s-ar putea să îți placă. Și nu vorbim aici de un model pentru care ai nevoie de vreun utilaj gigantic, ci de unul handmade potrivit pentru camerele celor mici sau pentru o terasă boho-chic.

Dacă ai o perioadă mai liberă, atunci îți poți umple timpul cu acest proiect. Covorul DIY (DIY = Do It Yourself) nu este dificil de realizat, însă implică multe ore de muncă și răbdare pentru confecționarea ciucurilor. Totuși, rezultatul final este unul pe măsura efortului!

De ce avem nevoie:

  • plasă antiderapantă de pus sub covor;
  • ață de tricotat (diferite culori);
  • dispozitiv de făcut ciucuri – să găsește în magazinele de art & hobby sau se poate face din carton, având forma unui curcubeu (sau de U, pentru cei mai tehnici) – îți explic mai jos cu procedezi;
  • foarfecă.

Pasul 1: Stabilește dimensiunile covorului, apoi taie aria exactă din plasa antiderapantă.

Pasul 2: Începe să confecționezi ciucurii folosind semicercul din carton sau dispozitivul special.

Dacă îți faci propriul ”aparat” de ciucuri, desenează pe o bucată de carton de cutie două semicercuri și decupează-le având în minte imaginea unui curcubeu. Pune-le împreună, iar după ce ai înfășurat suficientă ață, trage firul printre ele, strânge tare și înnoadă. Apoi taie firele înfășurate pentru a face ciucurele.

Pasul 3: Pe măsură ce realizezi ciucurii, introduci unul câte unul prin ochiurile plasei antiderapante. În felul acesta îți dai seama mai bine câți îți mai trebuie. Pentru a-i fixa de plasă, înnodă-i unul câte unul pe spatele covorului DIY.

Pentru o mai bună înțelegere a proiectului, privește cu atenție colajul foto de mai jos.

Deci, ți-ar plăcea să încerci acest proiect DIY?

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește”, opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies