Covor din ciucuri colorati

by admin
0 comment

Te-ai întrebat vreodată cum se face un covor? Dacă ai răspuns cu ”Da”, următoarea idee s-ar putea să îți placă. Și nu vorbim aici de un model pentru care ai nevoie de vreun utilaj gigantic, ci de unul handmade potrivit pentru camerele celor mici sau pentru o terasă boho-chic.

Dacă ai o perioadă mai liberă, atunci îți poți umple timpul cu acest proiect. Covorul DIY (DIY = Do It Yourself) nu este dificil de realizat, însă implică multe ore de muncă și răbdare pentru confecționarea ciucurilor. Totuși, rezultatul final este unul pe măsura efortului!

De ce avem nevoie:

  • plasă antiderapantă de pus sub covor;
  • ață de tricotat (diferite culori);
  • dispozitiv de făcut ciucuri – să găsește în magazinele de art & hobby sau se poate face din carton, având forma unui curcubeu (sau de U, pentru cei mai tehnici) – îți explic mai jos cu procedezi;
  • foarfecă.

Pasul 1: Stabilește dimensiunile covorului, apoi taie aria exactă din plasa antiderapantă.

Pasul 2: Începe să confecționezi ciucurii folosind semicercul din carton sau dispozitivul special.

Dacă îți faci propriul ”aparat” de ciucuri, desenează pe o bucată de carton de cutie două semicercuri și decupează-le având în minte imaginea unui curcubeu. Pune-le împreună, iar după ce ai înfășurat suficientă ață, trage firul printre ele, strânge tare și înnoadă. Apoi taie firele înfășurate pentru a face ciucurele.

Pasul 3: Pe măsură ce realizezi ciucurii, introduci unul câte unul prin ochiurile plasei antiderapante. În felul acesta îți dai seama mai bine câți îți mai trebuie. Pentru a-i fixa de plasă, înnodă-i unul câte unul pe spatele covorului DIY.

Pentru o mai bună înțelegere a proiectului, privește cu atenție colajul foto de mai jos.

Deci, ți-ar plăcea să încerci acest proiect DIY?

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește”, opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies cu scopul de a îmbunătăți experiența de navigare a utilizatorilor. Prin apăsarea butonului ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies