Cosm, scaunul super ergonomic

by admin
0 comment

A fost nevoie de 10 ani de cercetare pentru a se ajunge la o variantă atât de rafinată precum este scaunul ergonomic Cosm. 10 ani! Modelul dezvoltat de compania Herman Miller este primul auto-ajustabil, reușind să păstreze echilibrul și sprijinul perfect pentru fiecare utilizator pe toata durata sa de folosire. La fel de speciale sunt și mânerele ce îi desăvârșesc designul și conceptul.

Cosm, considerat punct de referință pentru confort personalizat și ergonomie, este creat de trei designeri din Germania, Carola Zwick, Roland Zwick și Burkhard Schmitz. Echipa de la Studio 7.5 și departamentele de dezvoltare și cercetare ale Herman Miller și-au concentrat atenția și asupra esteticii, desăvârșind o piesă ce este un obiect de design în sine.

Spre deosebire de alte scaune cu un mecanism asemănător, sistemul automat de înclinație Auto-Harmonic Tilt permite ajustarea în timp real, în funcție de mișcările naturale ale trupului. În funcție de presiunea exercitată de cel care stă pe scaun, care fluctuează firesc, Cosm reglează punctul de sprijin astfel încât să răspundă instantaneu presiunii corpului, iar acesta să se afle într-un echilibru permanent.

Un astfel de scaun este esențial nu doar pentru protecția spatelui, ci și pentru brațe, reducând disconfortul și durerile resimțite în zona acestora și a umerilor după câteva ore petrecute la birou. Mânerele sunt special concepute pentru a prelua din tensiunea cauzată de poziția de la birou, dar mai ales activităților conexe. – Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio

Practic, dincolo de funcționalitatea legată de activitatea de office, Cosm face ca activități precum citirea unei cărți sau lucrul pe telefonul mobil ori pe tabletă să fie naturale și relaxante. Scaunul este adus în România de Workspace Studio, companie specializată în soluții de fitout și mobilier de birou orientat către design ergonomic.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies