Conferinta dr. Laura Markham, la Bucuresti

by admin
0 comment

Dacă ești părinte probabil că ai auzit deja de Laura Markham, doctor în psihologie, autor și fondator al site-ului ahaparenting.com, platformă online cu peste 100.000 de abonați. Vasta sa experiență clinică a fost transpusă până acum și în două best-seller-urilor: Părinți liniștiți, copii fericiți și Părinți liniștiți, frați fericiți.

Dr. Laura Markham va susține pe 13 mai, la Rin Grand Hotel, din București, două conferințe, ”Cum să devii un părinte blând” și ”Cum să crești un copil inteligent emoțional”. Programul și link-urile de înscriere le găsești AICI.

Ce vom afla la conferințe?

Principalele teme abordate sunt:

  • Cum să devenim părinții de care copilul are nevoie;
  • Care sunt uneltele necesare creșterii un copil inteligent emoțional;
  • Ce înseamnă emoții sănătoase și de ce este important să le trăiești.

Dar pe lângă acestea vom afla și de ce inteligența emoțională (EQ) e mai importantă decât IQ-ul, care sunt uneltele pe care i le putem oferi copilului nostru pentru a fi un adult sănătos/inteligent emoțional sau cum îl putem ajuta să își țină în frâu emoțiile pentru a-și controla comportamentul. Pentru noi, părinții, dr. Markham va vorbi și despre cooperare fără țipete, amenințări sau pedepse, dar și despre furie și lacrimi.

Cred sincer că este important să ne învățăm copiii ce înseamnă emoțiile sănătoase, iar pentru asta trebuie să ne privim adânc în ochi și să vedem cum se simte copilul din noi. E fericit? E încrezător? E optimist? E îndrăzneț? E creativ? Când ești în acord cu tine transmiți asta și celor din jur, inclusiv copilului tău. Iar el va prelua și va transforma totul în felul lui.

Ce îmi doresc de la copilul meu

Dacă mă întrebi ce îmi doresc, un copil inteligent emoțional sau unul foarte deștept, aleg fără ezitare prima variantă. Sigur că cele două nu se exclud, însă una va fi dominantă. Îmi doresc ca Alex să respecte tot ceea ce îl înconjoară – oamenii, animalele, plantele, obiectele – să înțeleagă cât de important este să împarți și să conviețuiești alături de ceilalți, să îți asculți instinctele și să își exteriorizezi trăirile. Dar la fel de mult îmi doresc ca el să aibă abilitatea de a se debarasa rapid de aspecte și persoane nocive, pentru că nu vor face altceva decât să îi fure elanul.

Ca adult am învățat că trăiesc mai bine atunci cât sunt în armonie cu mine și cu ceea ce mă înconjoară. Am renunțat la un job nociv pentru că îmi doream să am un copil (am povestit AICI despre lunga așteptare). Am avut nevoie de mult timp pentru a lua decizia, pentru că banii ăia plăteau niște facturi. Erau necesari! Am înțeles însă că prețul nefericirii este prea mare și astfel riscul de a lăsat ceva ”sigur” pentru libertate devenea tot mai mic. Când m-am eliberat eu, a venit el. Acum creștem amândoi pentru a fi cât mai sănătoși din punct de vedere emoțional. 🙂

Așa că pe 13 mai, dr. Laura Markham ne va învăța cum să continuăm să facem asta. Dacă ești de părere că o persoană cunoscută ar putea beneficia de pe urma participării la o astfel de conferință, distribuie te rog articolul.

#lauramarkham #cuminteniaparintilor

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies