Concurs + Video: Tehnologia Mesh în doze potrivite pentru tine

by admin
0 comment

Tehnologia, designul și organizarea, toate sunt astăzi parte din universul amenajării locuinței. Planificarea nu se mai face doar împreună cu arhitecți, proiectanți, constructori și ingineri. În schema casei ideale au apărut și specialiștii în IT și telecomunicații, pregătiți a crea infrastructura tehnică personalizată, decoratorii, cei care desăvârșesc aspectele estetice și specialiștii în organizare, cei care vin în completare pe zona de consultanță pe plan personal (când stabilești bugetul, timpul de achiziție și implementare, resursele) și pe plan rezidențial (când este alcătuit fluxul firesc al casei ținând seama de stilul de viață al celor care o vor ocupa).

Conceptul de smart home nu este doar despre a echipa locuința cu tot felul de gadget-uri care să preia din sarcinile curente. Este despre a doza corect inserțiile tehnologice în lumea reală a beneficiarilor finali. Așa că pentru a înțelege cât mai bine care sunt avantajele unei rețele personalizate am acceptat invitația TP-Link de a povesti alături de Sarmis Popescu, Technical Manager, despre sistemele TP-Link Deco Mesh Wi-Fi, aplicația TP-Link Deco, design și organizare.

Influența design-ului asupra tehnologiei

Dispozitivele tehnice moderne nu mai sunt proiectate doar pentru a răspunde funcției lor de bază, ci și pentru a se integra ușor în scheme de amenajare diverse. Dimensiunile gadget-urilor s-au redus considerabil de-a lungul anilor, iar aspectul lor s-a adaptat tendințelor din design-ul interior. Așa se întâmplă și cu noile dispozitive TP-Link minimaliste și discrete, sistemele Deco Mesh Wi-Fi cu acoperire completă pentru casă.

În plus, problema organizării cablurilor este aproape inexistentă. Fiind wireless, ele pot fi instalate oriunde în spațiu, singura condiție fiind să existe o priză pentru alimentarea unității de bază. Nu trebuie să te mai gândești pe unde tragi firele, dacă pe sus, dacă pe jos, dacă le ascunzi în plintă, în tuburi sau prin spatele corpurilor de mobilier și nici dacă rulezi ce a rămas pe post de rezervă, că poate vrei să muți ceva prin casă mai târziu și… să ai!

Îți mai amintești prima dată când ți-ai pus internet? La noi a venit o echipă întreagă, cu scară mare, metalică. Au dat găuri în pereții de pe palier ca să ajungă în apartament și să bage pe acolo un mănunchi de fire. Îl lăsau întins bine afară, ca în cazul în care nu plăteai la timp, să îl taie cu cuterul și să nu mai poți să îl înnozi. Iar în interior aveai ditamai colacul de cablu, care fie atârna în spatele router-ului, fie te chinuiai să îl dosești după dulap sau canapea. Acum totul se rezolvă de la distanță! O setare automată oprește accesul în caz de neplată, iar dacă se întrerupe conexiunea, cel mai probabil ”se repară” tot online.

Sistemele TP-Link Deco Mesh Wi-Fi reprezintă un bun exemplu al timpurilor noastre, în care aproape totul este la un click distanță cu ajutorul unor device-uri ce nu mai ocupă un perete întreg, ci se contopesc în amenajarea casei, devenind una cu decorațiunile. Tehnologia modernă este nu doar prietenoasă și intuitivă, dar tot mai interesantă din punct de vedere estetic.

Aplicația TP-Link Deco, 12 lucruri de reținut

Aplicația, disponibilă atât pentru dispozitive iOS, cât și pentru cele Android, se configurează ușor și permite gestionarea și monitorizarea sistemului TP-Link Deco Mesh Wi-Fi de oriunde din casă, dar și de la distanță, atunci când ești la birou sau chiar într-o călătorie. O altă caracteristică importantă este Controlul Parental, ce permite adulților să vadă toate accesările făcute în rețea, dar și să oprească ori să restricționeze accesul anumitor dispozitive.

Sursă foto: TP-Link

Mai jos este un rezumat în 12 puncte al aplicației, realizat de specialiștii TP-Link, util pentru a înțelege rapid fiecare pas.

 1. Configurare facilă. Tot ce trebuie să faci este să conectezi sistemul la rețeaua furnizorului de internet și să pornești unitatea, apoi să instalezi aplicația TP-Link Deco și să urmărești instrucțiunile de pe ecran. Procesul este foarte intuitiv și durează câteva minute.
 2. Conectarea se poate face de oriunde. Aplicația TP-Link Deco te ajută să administrezi rețeaua Wi-Fi indiferent dacă ești acasă, la serviciu ori în concediu.
 3. Acces la o platformă de administrare intuitivă și interactivă unde vizualizezi starea de funcționare a rețelei, dispozitivele conectate și caracteristicile oferite de router.
 4. Verificarea dispozitivelor conectate. Aplicația îți arată o listă a tuturor dispozitivelor și îți oferă posibilitatea de a întrerupe și de a relua accesul la internet în orice moment. Astfel poți prioritiza sau bloca unele dispozitive și poți testa viteza internetului.
 5. Mai multe unități Deco într-o singură aplicație. Singura condiție este ca toate să fie conectate la Wi-Fi.
 6. Management la distanță. Rețeaua poate fi controlată de la distanță printr-o simplă atingere a telefonului, indiferent de locația utilizatorului.
 7. Controlul Parental. Simplu, intuitiv și foarte eficient, TP-Link Deco păstrează siguranța copiilor în timp ce sunt online (a se vedea punctele 8, 9, 10, 11 și 12).
 8. Profil de utilizator. Creezi cu ușurință un profil pentru fiecare membru al familiei și setezi modul de acces și de utilizare pentru fiecare în parte.
 9. Filtrează conținutul. Setările de siguranță blochează contentul în funcție de vârstă.
 10. Stabilești limite de timp în online pentru fiecare profil.
 11. Oprești oricând accesul la internet (pentru cină sau pentru timpul în familie).
 12. Raport lunar de utilizare și statistici. Permite vizualizarea completă a detaliilor rețelei, inclusiv utilizarea, conținutul blocat și amenințările de securitate.

Sursă: TP-Link

Când ai nevoie de o rețea mesh

Rețeaua Deco Wi-Fi este utilă într-o casă mare, în care nu vrei să instalezi prea multe routere pentru a reuși să acoperi întreaga suprafață pe plan orizontal și pe plan vertical. Aceasta oferă conexiune permanentă, fără a încărca locuința de cabluri și dispozitive inestetice, păstrând decorul aerisit. Ea poate fi construită și într-un apartament de dimensiuni mai mici, cu un număr adaptat de dispozitive, când dorești să dozezi eficient accesul și modul de utilizare la internet.

Sistemele TP-Link Deco Mesh Wi-Fi le găsești la Altex, Flanco, evoMag sau eMag.

Concurs (update: concurs încheiat)

Și pentru că am tot povestit despre un produs creat să ne ușureze activitățile derulate online, poți câștiga un model Deco M4 (2-Pack) intrând în grupul cu idei de organizare și spunând într-un comentariu care este cel mai mare avantaj al tehnologiei Mesh TP-Link?

Răspunsul îl găsești în clip și pe una dintre burtiere.

Acesta poate fi premiul tău:

Sursă foto: TP-Link

Pe 20 februarie, prin tragere la sorți, îi găsim lui #DecoM4 o nouă casă!

Succes tuturor!

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte multe articole se vor transforma în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies